Scandal la Realitatea TV: bodyguarzii lui Vîntu, faţă-n faţă cu cei ai lui Ghiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sediul Realitatea TV din Casa Presei a fost, ieri , terenul unei confruntări. Bodyguarzii lui Sorin Ovidiu Vîntu şi-au încordat muşchii la cei ai noului administrator, Sebastian Ghiţă.

Totul a început în jurul orelor prânzului, când Vîntu şi-a trimis bodyguarzii împreună cu un reprezentant al său. Gărzile de corp ale lui Sebastian Ghiţă au reacţionat imediat luând cheile de la tabloul electric, de frică să nu fie întrerupt curentul şi să cadă emisia, povestesc martori din interior. Au fost apoi câteva momente extrem de tensionate, Ghiţă solicitând la un moment dat intervenţia poliţiei. A fost evitată însă o confruntare directă între bodyguarzi.

La sediul Realităţii TV a sosit şi Sorin Ovidiu Vîntu care a urcat la negocieri cu Sebastian Ghiţă.

Scandal pe contractul de închiriere

Analistului politic Dan Andronic susţine pe blogul său că scandalul de ieri dintre Ghiţă şi Vîntu ar fi pornit de la un contract  de închiriere al sediului televiziunii pe care Realitatea l-ar fi avut cu RA-APPS în Casa Presei Libere.

Contractul  ar fi fost reziliat de Sebastian Ghiţă, iar firma sa, Asesoft, ar fi devenit  în acte noul chiriaş al studiourilor de ştiri. Potrivit lui Andronic toată această manevră ar fi avut la bază o presupusă falsificare a semnăturii lui Sorin Enache, director  general al Realitatea Media S.A.

În susţinerea afirmaţiilor sale, Dan Andronic publică pe blog şi un document semnat de Enache în care acesta spune că vrea să depună o plângere penală „având în vedere că fără voia mea numele meu a fost implicat în manopere ce par să aibă un caracter ilicit".

Primele confruntări

Conform unor surse din cadrul postului Realitatea TV, acesta nu este primul incident de acest gen între cei doi. Sebastian Ghiţă a încercat de la bun început să scape de oamenii fideli lui Vîntu. Scandalul s-a declanşat atunci când noul manager a vrut să-l dea afară pe Sorin Enache, directorul general al SC Realitatea Media SA.

În urmă cu aproape o lună, Sebastian Ghiţă a recurs la o demonstraţie de forţă aducând în sediul postului TV circa 20 de bodyguarzi de la Ploieşti. Nu a fost niciun incident atunci, dar cei care lucrează acolo au fost intimidaţi.

„Adevărul" a relatat şi despre scânteile dintre Vîntu şi Sebastian Ghiţă, imediat după ce noul adminsitrator de la Realitatea TV a oprit emisiunea lui Adrian Ursu şi a Oanei Stancu.

„Este responsabilitatea domnului Ghiţă, dar, cu onestitate, renunţarea la doi jurnalişti de asemenea avergură, cum sunt domnişoara Oana Stancu şi domnul Adrian Ursu, e o gafă de tinerel, îmi pare rău pentru el. A făcut o greşeală mare, dar e dreptul lui", a declarat atunci pentru „Adevărul", Sorin Ovidiu Vîntu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite