Scandal la Liceul de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandal la Liceul de Artă
Scandal la Liceul de Artă

Un elev de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice Târgu-Jiu a susţinut examenul de bacalaureat după ce profesorul de vioară i-a încheiat ilegal media

În urmă cu mai mult de o lună, la Târgu-Jiu, izbucnise un scandal din cauza unor note modificate ilegal în catalog pentru a ajuta un elev-problemă să intre în bacalaureat. Astăzi, profesoara de geografie Maria Codiţă ne-a făcut noi dezvăluiri. Potrivit acesteia, modificarea notelor în catalog este o practică des întâlnită în Liceul de Muzică şi Arte Plastice. „Sandu Georgian este un alt elev a cărui situaţie şcolară a fost încheiată abuziv. Dirigintele, Ilie Cetean, profesor de vioară,  i-a motivat o absenţă, i-a trecut o notă şi i-a încheiat media, ca elevul să poată intra în bacalaureat“, a povestit Maria Codiţă. Ea nu înţelege cum un profesor de vioară poate evalua un profesor la altă materie.

Inspectoratul a luat măsuri?


Profesoara de geografie este revoltată de faptul că, deşi a adus la cunoştinţa Inspectoratului Şcolar acest caz chiar în ziua în care s-a petrecut, măsurile au fost tergiversate şi elevul a intrat în examenul de bacalaureat. „Nu mi se pare normală atitudinea pe care atât Inspectoratul Şcolar, cât şi conducerea Liceului de Artă au avut-o în acest caz. Aveau timp să remedieze situaţia şi să nu permită frauda, n-au făcut nimic şi un elev a profitat de ilegalitate intrând în bac“. Inspectorul general al IŞJ Gorj, Nicolae Mergea, a declarat: „Am fost sesizat telefonic chiar înainte de bacalaureat. Am trimis o echipă să investigheze, dar, iniţial, n-au găsit nimic. Abia după ce începuse examenul am primit sesizarea scrisă, am reluat verificările şi am descoperit ilegalitatea“. După ce ancheta a constatat că se făcuseră modificări nejustificate în catalog, Ilie Cetean a fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 10% pentru trei luni, iar IŞJ a alertat Parchetul şi poliţia.
„Dacă directorul adjunct Gheorghe Vasiloiu a făcut modificări în cazul elevului Bogdan Ciobescu, promovându-l, fac şi eu ce a făcut el“, aşa spune Maria Codiţă că s-a desfăşurat discuţia între ea şi dirigintele Ilie Cetean.

„Se fac multe abuzuri“


Aceasta se declară revoltată de felul în care s-a schimbat sistemul de învăţământ:„Se fac multe abuzuri şi ilegalităţi. De când lucrez la Liceul de Artă am văzut multe lucruri nepermise nici legal, nici moral, dar ca un individ, fără pregătire de specialitate, să-şi permită să modifice o notă, promovând astfel nemeritat un elev, mi se pare strigător la cer“.
Dacă Sandu Georgian a intrat în bacalaureat din cauza modului lent în care s-a desfăşurat ancheta ISJ, Bogdan Ciobescu, nu a avut acelaşi noroc. Nota lui fusese modificată de directorul adjunct Gheorghe Vasiloiu, care, în urma mediatizării cazului a fost înlocuit, elevul nefiind promovat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite