Scafandrii de astăzi, salvatorii de mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scafandrii de astăzi, salvatorii de mâine
Scafandrii de astăzi, salvatorii de mâine

Exerciţiile au avut loc la Işalniţa şi Beharca

Scafandrii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din Dolj le-au arătat colegilor din Teleorman ce să facă în cazul unei intervenţii.

Oamenii au privit curioşi întreaga acţiune

„Ei trebuie să ştie cum se desfăşoară căutările. Ca să fii scafandru nu trebuie să ştii bine să înoţi, ci doar să ştii să calci apa. În ultima perioadă am avut parte numai de tragedii. 14 persoane şi-au pierdut viaţa în apele învolburate ale Jiului şi numai de la începutul acestui an“, a declarat Costinel Staicu, şef scafandrii în cadrul ISU Dolj.

Două exerciţi importante

Scafandrii din Teleorman nu au în momentul de faţă un şef care să îi coordoneze şi nici voie să intervină singuri. Au făcut mai multe exerciţii la Beharca,  sub apă cu vizibilitate mare şi adâncime mică, dar şi la Işalniţa. „Practic, pe noi ne interesează mai mult să vedem cum se descurcă acolo unde este vizibilitate redusă. Singurul bazin care are o adâncime mai mare este la Işalniţa şi de aceea am ales să facem exerciţiile în două locaţii“, a spus Emil Bondrescu, şef scufundare în cadrul ISU Dolj.
Craiovenii au declarat că nu au mai văzut până acum aşa ceva. „Eu mă cam feresc de apă, nu ştiu să înot. Am auzit în ultima perioadă câte tragedii s-au întâmplat“, ne-a spus Cristina Dindere. Scafandrii fac astfel de exerciţii din 2007, de când şi-au început activitatea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite