Scafandrii, căutaţi cu flota militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nava militară „Grigore Antipa" a plecat ieri la epava navei Medy unde au dispărut scafandrii Cristian Zarafu (36 de ani) şi Cătălin Ispas (26 de ani). Scafandri militari, complet echipaţi cu tehnică performantă, au coborât în adânc, pentru a căuta indicii cu privire la dispariţia celor doi colegi.

În cursul dimineţii, epava a fost semnalizată şi balizată cu ajutorul specialiştilor Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, pentru ca specialiştii să poată acţiona mai uşor.

Joi, 7 septembrie, nava Cristal, având la bord patru scafandri a plecat din port la ora 14.30. Apelul de urgenţă care anunţat dispariţia tinerilor, prin 112, a venit însă abia la ora 19.10. În seara respectivă, la dispeceratul

ARSVOM era de serviciu Alexandru Petrişor. „Auzeam discuţiile dintre şalupă şi port control. Mi-am dat seama că se întâmplă ceva, însă nu am înţeles clar ce. Îi auzeam spunând în jurul orei 18.00 că mai caută o baliză care s-a desprins de la epavă. Pe la ora 18.30 au intrat în panică. Au comunicat că îi caută pe cei doi scafandri, că a trecut plafonul de ieşire. Spuneau prin staţii că mai rămân în zonă, însă nu spuneau clar ce s-a întâmplat. La 19.10 am primit telefonul prin care mi s-a cerut să alertez şeful navei SAR şi să vină scafandrii", a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul" Petrişor Alexandru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite