Savanții de la Pentagon ascund evenimente printr-o „gaură temporală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de cercetători de la Universitatea Cornell, cu susținerea Darpa - ramura științifică a Pentagonului - a realizat o tehnologie nouă prin intermediul căreia s-a reușit mascarea unui eveniment vreme de 40 de picosecunde (trilionimi de secundă); sau, altfel spus, o oarecare formă de manipulare temporală.

În ultimii ani, specialiștii au ascuns cu succes obiecte curbând lumina pe lângă ele cu ajutorul așa-numitelor „pelerine pentru invizibilitate", dar este pentru prima oară când o secvență (eveniment) este ștearsă din istorie.

Dacă un obiect poate fi ocultat prin curbarea luminii astfel încât să nu se reflecte din el (devenind, astfel, invizibil pentru ochiul uman), în cazul mascării evenimentelor este necesară modificarea vitezei luminii.

Lumina emisă (sau reflectată) de acțiuni, în timp ce ele se întâmplă, este cea care ne permite să le observăm desfășurându-se. Normal, acea lumină vine într-un flux constant. În termeni simpliști, cercetătorii de la Cornell și de la Darpa au întrerupt tocmai acel flux luminos pentru o fracțiune de timp, astfel încât un eveniment să se poată manifesta fără a fi observabil.

CITIŢI AICI CONTINUAREA

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite