Furtul de cablu, sport naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei şase tineri care au pus în pericol traficul aerian din Maramureş în urmă cu câteva săptămâni habar nu au avut că puteau provoca o tragedie aviatică. Ei au sustras în noaptea de 11 spre 12 iulie cabluri şi echipamente de la radiofarul din Borleşti, situat în judeţul Satu Mare, care ajută la dirijarea traficului pe aeroportul din Baia Mare.

Laurenţiu Pop, Dan Mircea, Mihai Pop, Robert Şarga, Alexandru Şarga şi Anghel Martoşan, cu vârste între 21 şi 29 de ani, sunt acuzaţi de „distrugerea sau deteriorarea instalaţiilor ori a serviciilor de navigaţie aeriană sau perturbarea funcţionării acestora, de natură a pune în pericol siguranţa zborului şi furt calificat". Primii cinci sunt chiar din Borleşti, unde locuiesc într-o comunitate săracă. „Fraţii mei, Robert şi Alexandru Şarga, au fost doar complici. Ei au primit un telefon de la Laurenţiu Pop, dat în urmărire generală, care i-a rugat să-i ajute la transportarea cablului. Pentru cei 200 de lei cât au primit vor plăti acum mai scump", a spus Ana Şarga, sora celor doi fraţi.

Potrivit procurorilor, cei şase au intrat în incinta radiofarului de unde au furat aproximativ 400 de metri de cabluri de alimentare şi diferite componente ale echipamentului. Incidentul a afectat cinci curse care au aterizat sau decolat de pe aeroportul băimărean. Prejudiciul creat este de 41.000 de lei.

În siguranţă

Radiofarul emite o undă radio în plan vertical, care direcţionează avioanele aflate la mare altitudine. Potrivit reprezentanţilor aeroportului băimărean, niciunul dintre avioanele care au operat în noaptea respectivă nu a fost pus în pericol. Cinci dintre suspecţi se află în arest, iar unul dintre ei a fost dat în urmărire generală. Tinerii riscă între 10-20 ani de închisoare pentru distrugere, respectiv 4-18 ani pentru furt.

Hoţii români au blocat 120 de trenuri de mare viteză

Patru români au revoltat întreaga Franţă, în urmă cu două săptămâni, după ce au furat un kilometru de cabluri de cupru de pe liniile feroviare de mare viteză. Acest lucru a afectat circulaţia a aproximativ 120 de TGV-uri.

Trei tineri din Petroşani riscă să-şi petreacă următorii 15 ani după gratii, după ce în luna iunie au furat mai multe componente de cale ferată de pe Defileul Jiului. Poliţiştii i-au depistat pe hoţi la timp, înainte de producerea unei adevărate tragedii.

Viorel Anghelescu, constănţeanul care a deturnat, în martie, două avioane de pe aeroportul Timişoara, este internat la spitalul de psihiatrie Săpoca. În luna martie, cursele de pe aeroportul Timişoara au fost suspendate, iar două avioane au fost aduse la sol, după ce Viorel Anghelescu a sunat la 112 şi a anunţat că a plasat o bombă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite