Ucigaşul cu Audi a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii au dispus, ieri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a şoferului Vasile Cionca (24 de ani), acuzat de uciderea din culpă a unui băieţel de şase ani şi a tatălui său în urma accidentului care s-a petrecut, duminică, în localitatea Turulung.

Decizia a fost luată de Tribunalul Satu Mare după ce luni magistraţii au hotărât cercetarea bărbatului în libertate. „Este un pericol concret pentru ordinea publică. Acest tânăr nu a mai condus de doi ani, viteza pe care a avut-o este de nedescris, ea urmând a fi stabilită cu exactitate în urma expertizelor tehnice şi criminaliste existente", a motivat procurorul Ana Rusu, care a cerut arestarea preventivă.

Mai citiţi şi:

Tată şi fiu ucişi pe trotuar de un bolid! Şoferul este în libertate!

Riscă până la zece ani de închisoare

Acuzarea a mai susţinut că măsura trebuia luată pentru a restabili de către organele de judecată  sentimentul de apărare a cetăţeanului.
Tânărul s-a prezentat la tribunal cu tatăl lui, iar după câteva ore de audieri a fost arestat.

Pentru fapta sa, ucidere din culpă, riscă ani grei de puşcărie. „Este cercetat pentru ucidere din culpă în formă agravantă pentru că au murit doi oameni. El riscă între doi şi şapte ani de închisoare, pedeapsă care se poate prelungi cu încă trei ani", a spus Ana Rusu.

Vasile Cionca conducea duminică un Audi pe care l-a scăpat de sub control din cauza vitezei. A derapat şi s-a răsturnat strivindu-l pe copilul de şase ani şi pe tatăl acestuia, care mergeau pe trotuar. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite