Piaţa căpşunilor s-a mutat la şosea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micii producători din zonele Halmeu şi din Satu Mare, zonă denumită „Ţara căpşunilor“, şi-au amplasat cântarele şi lădiţele chiar pe marginea Drumului Naţional 19 Satu Mare – Livada.

Clienţii fideli sunt maramureşenii, care se opresc şi cumpăra câte 4-5 kilograme de căpşuni.

Vasile Hotea vinde de ani de zile în acelaşi loc de pe marginea străzii, deşi este ilegal. „De cinci ani stau în această parcare şi vând căpşuni. Nimeni nu m-a întrebat de sănătate, ceea ce mă duce la concluzia că este legal ceea ce fac. Pe zi vând şi 40-50 kilograme de căpşuni", a declarat Vasile Hotea. Un kilogram de căpşuni costă 8 lei.

Micii producători spun că piaţa nu este o opţiune viabilă pentru ei. „Pentru câteva lădiţe de căpşuni nu merită să bat drumul până la piaţă. În plus, acolo sunt şi bişniţari care-şi impun un preţ al lor", a spus Ioan Vrajoc, un localnic din Drăguşeni.

Poliţiştii spun că au dat amenzi micilor comercianţi de pe marginea drumului, dar vânzătorii infirmă acest lucru.
Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale spun că nu intră în atribuţia lor să-i verifice pe aceşti comercianţi.

„Nici unul dintre aceştia nu are autorizaţie să vândă marfa respectivă, dar pe noi ne interesează persoanele care-şi ridică amplasamente pe drumul naţional", a declarat Petru Ardeleanu, reprezentantul CNADN.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite