Sătmărenii se bălăcesc în „marea” Ungariei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sătmărenii se bălăcesc în „marea” Ungariei
Sătmărenii se bălăcesc în „marea” Ungariei

Mii de români iau cu asalt în fiecare weekend ştrandurile din ţara vecină, în special la Hajdúszoboszló. Cel mai mare complex de agrement din Europa, ştrandul din Hajdúszoboszló, are în fiecare weekend peste 25.000 de vizitatori pe zi.

Pe întreg parcursul verii, mii de sătmăreni au luat cu asalt zonele de agrement din ţara vecină. Şi pe final de sezon estival sătmărenii pot alege să îşi petreacă un weekend de relaxare şi distracţie la aquaparkurile din Ungaria, şi asta pentru că şi luna septembrie se anunţă a fi una prielnică din punct de vedere meteorologic.

Pe lângă distracţiile din ştrand, turiştii care vizitează staţiunea Hajdúszoboszló au parte de o multitudine de oferte atractive pentru a-şi petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut.

În septembrie scad preţurile  la cazare

August a fost lună plină pentru prestatori de servicii turistice în staţiunea Hajdúszoboszló,  cei care au încercat să îşi rezerve camere la faţa locului fiind de cele mai multe ori nevoiţi să îşi reprogrameze ieşirile de weekend.

„Este nebunie în luna august. Gradul de ocupare al staţiunii este maxim. La particulari nu se găsesc locuri de cazare decât foarte greu şi sunt preferate grupuri mai numeroase cu o durată de şedere cât mai lungă. Preţul pentru o noapte de cazare începe de la circa 70 de lei de persoană la apartamente şi poate ajunge la câteva sute de lei la hotelurile de patru stele“, spune Eva Beres, agent imobiliar. Aceasta mai spune că începând cu 1 septembrie, când elevii maghiari încep şcoala, şi concediile maghiarilor sunt pe final, locurile de cazare sunt mai accesibile, pentru că preţurile sunt într-o uşoară scădere, cu circa 15 %. Aflată la circa 130 de kilometri de Satu Mare, staţiunea Hajdúszoboszló a fost în luna august destinaţia preferată pentru sute de mii de persoane.

Zeci de bazine şi zeci de terase şi restaurante

Turiştii români şi cei veniţi din toate ţările învecinate, dar şi polonezii sau chiar ruşii au îngroşat rândurile maghiarilor care au preferat şi în această vară să se delecteze la aşa-zisa „Mare a Ungariei“, ştrandul din Hajdúszoboszló fiind cel mai mare de acest gen din Europa. Preţul unui bilet este de 18 lei pentru ştrandul cu 13 bazine diferite şi 45 de lei pentru o zi întreagă de distracţie la aquaparkul cu nouă tipuri de tobogane.

„Vara vin destul de des în Ungaria şi chiar dacă este la vreo 130 de kilometri distanţă, ştrandul din Hajdúszoboszló este enorm şi nu ai cum să te plictiseşti. Este mâncare din belşug şi zeci de terase şi restaurante în incinta complexului“, afirmă Alexandru Pricop, unul dintre sătmărenii care vizitează staţiunea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite