Sătmărenii încălzesc bolnavii de la Psihiatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sătmărenii încălzesc bolnavii de la Psihiatrie
Sătmărenii încălzesc bolnavii de la Psihiatrie

Oamenii s-au mobilizat, după ce spitalul a rămas fără căldură acum o săptămână, iar bolnavii îngheaţă de frig. Azi a demarat campania „Pături pentru bolnavii de la Secţia de psihiatrie“, iar donaţiile se pot face la Crucea Roşie Satu Mare.

 Sătmărenii au fost
impresionaţi de soarta bolnavilor din Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean II Satu Mare, rămaşi fără căldură acum o săptămână. Oamenii s-au mobilizat
şi au donat zeci de pături şi de saci cu haine, după materialele publicate de cotidianele „Adevărul“ şi „Adevărul de Seară“.
Academicianul Virgil Enătescu a rămas plăcut surprins de mobilizarea unui număr atât de mare de sătmăreni. „După apelul făcut în mass-media am fost contactaţi de zeci de sătmăreni care au venit să doneze pături şi saci cu haine“, spune academicianul Virgil Enătescu, şeful Secţiei de psihiatrie Satu Mare.

Păturile au şi fost distribuite

Primii care au venit cu ajutoare au fost pompierii militari. „Am primit în aceste zile 20 de pături de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă «Someş» Satu Mare. Au mai fost persoane fizice care
şi-au manifestat intenţia de a ajuta“, a spus Maria Puşcaş, asistent medical din cadrul Secţiei de psihiatrie Satu Mare. Firma Secontex a donat 12 saci cu haine, angajaţii Serviciului taxe şi impozite au dat o mână de ajutor spitalului, donând 12 pături.
„Ştim că vom mai primi ajutoare. Situaţia este la fel ca şi acum o săptămână, cu precizarea că acum avem curent“, a mai spus Virgil Enătescu. Pentru că bolnavii îngheţau de frig în saloane, reprezentanţii Secţiei de psihiatrie au şi împărţit păturile primite cadou. Doar câteva au mai rămas în magazia din incinta spitalului.  „Avem nevoie disperată de ele. Este foarte frig în saloane, nu putem să cuplăm convectoare pentru că riscăm, din nou, să cedeze instalaţia de electricitate“, a mai spus Enătescu.

Campanie pentru bolnavii de la Psihiatrie

Pentru că nu se ştie cu exactitate data în care noul sediu al Psihiatriei va deveni funcţionabil, ajutoarele de la sătmăreni sunt binevenite. În acest sens, azi s-a lansat şi o campanie „Pături pentru bolnavii de la Secţia de psihiatrie“, derulată de Crucea Roşie.
„Am primit mai multe solicitări de la oameni cu inimă mare, care vor să dea o mână de ajutor. Chiar şi reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare au pături pe care vor să le doneze“, a declarat Rodica Borlan, directorul Crucii Roşii.
Donaţiile, care constau în pături şi haine, se pot face zilnic la sediul Crucii Roşii, de lângă Liceul Economic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite