Satu Mare: Sătmăreanul infectat cu gripă porcină a refuzat internarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marinel Hotca, de 37 de ani, a fost diagnosticat cu gripă nouă, dar a fost lăsat să se trateze acasă. Marinel Hotca crede că a contactat boala în Italia. Deşi era suspect de gripă nouă, el a continuat un timp să meargă la muncă.

Primul caz de gripă porcină din judeţul Satu Mare a fost confirmat, ieri, de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare. Este vorba despre un bărbat de 37 de ani, din localitatea Halmeu, care s-a întors în data de 3 noiembrie în ţară. Marinel Hotca este şofer de tir la propria firmă şi se pare că a contactat virusul AH1N1 din Italia.
 
Acesta a intrat în România prin vama Nădlac, iar pentru că nu se simţea bine, s-a prezentat de urgenţă la un Spital de Urgenţă din Timişoara. I s-au făcut analize de sânge, apoi a fost trimis la Spitalul „Victor Babeş“ unde i s-au recoltat noi probe şi i s-a prescris tratament cu Nurofen si Eurestal.

Rezultatele au venit abia luni

Probele au fost trimise ulterior Institutului Cantacuzino din Bucureşti, iar luni rezultatele au sosit pozitive. Bărbatul are virusul AH1N1 şi este izolat la domiciliu, alături de cei doi gemeni de 13 ani şi de soţia acestuia. Chiar dacă directorul DSP Satu Mare, doctorul Dorel Coica, susţine că s-au luat toate măsurile, bărbatul infectat cu virusul AH1N1 este de altă părere. Acesta spune că toată agitaţia cu gripa nouă este o adevărată mascaradă.

„Când am ajuns în Timişoara, am stat câteva ore pe holurile spitalului până să mă bage cineva în seama. După ce mi-au luat probele de sânge, am descărcat marfa în Timişoara, m-am întâlnit cu mai multe persoane, apoi am venit acasă. Luni seara m-au sunat să îmi spună că am gripă porcină“, spune Hotca.

Dorel Coica susţine că bărbatul are o formă uşoară a noii gripe şi că a urmat o automedicamentaţie. „El a refuzat internarea, iar acum urmează un tratament împotriva gripei obişnuite. A luat antitusive şi se simte foarte bine“, a declarat Dorel Coica. Bolnavul spune că tratamentul lui este cu nurofen. „Iau câteva pilule de Nurofen. Nu cred că am gripă porcină. Dacă era aşa, sigur nu îmi dădeau drumul acasă“, a declarat Hotca.

Voichiţa Lăzurean, medic spitalul „Victor babeş“:
„I-am recomandat să se interneze, dar nu l-am putut obliga. Oricum, mai nou, directivele sunt ca bolnavii să se izoleze şi să se trateze acasă.“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite