Sătenii se vor întrece la trasul camionului şi îmblânzirea lupului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

competiţie naţională, cu preliminarii şi faze finale. Câteva zeci de echipe din satele româneşti sunt aşteptate, în perioada 27-29 mai, în satul covăsnean Uzun, situat la 9 km de Sf.

competiţie naţională, cu preliminarii şi faze finale. Câteva zeci de echipe din satele româneşti sunt aşteptate, în perioada 27-29 mai, în satul covăsnean Uzun, situat la 9 km de Sf. Gheorghe, la competiţia "Cel mai tare sat din Transilvania". După cum a declarat ieri primarul localităţii, Istvan Raduly, se doreşte reluarea tradiţiei sporturilor de forţă şi bravură dintre sate, odinioară deosebit de disputate.

50 de metri plat, cu sacul de 100 de kile în spate
Pentru a fi admişi în competiţie, echipele trebuie să fie compuse din 16 persoane, 10 bărbaţi şi 6 femei şi să achite o taxă de 1,3 milioane lei vechi. Concurenţii vor participa la mai multe întreceri, cele mai bune trei echipe fiind recompensate cu cupe şi numeroase premii în bani şi produse agricole. Cea mai tare echipă va fi calificată la finala pe Europa de Est, care se va desfăşura în 18-20 august în Ungaria, unde îi vor fi decontate toate costurile de deplasare şi participare. Printre cele mai spectaculoase probe vor fi alergarea cu sacul de 80-100 kg în spate, pe cel puţin 50 metri, tragerea saniei pe iarbă cu membrii echipei, schi pe iarbă cu membrii echipei, plimbarea cauciucului de tractor, tractarea unui camion de 26 tone, îmblânzirea lupului, încărcarea camionului cu bere, rotitul coarnelor de bou, lupta şi aruncarea cu prăjina, alergarea cu o roabă cu ciment. Potrivit lui Raduly, nu este neapărat nevoie de forţă, cât de tehnică adecvată.

Cea mai tare echipă, calificată pentru finala pe Europa de Est
Peter Kovacs, vicepreşedinte al UDMR, ne-a declarat că, după ediţia experimentală din acest an, se va încerca la anul o fază preliminară, în fiecare judeţ din ţară, urmând ca echipele cele mai puternice să se califice în finala naţională. După conferinţa de presă, organizatorii au invitat ziariştii la desfăşurarea probelor după sistemul din competiţia sătească, trasul unui autoturism, aruncatul unei prăjini, căratul sacului cu porumb în spate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite