Bolivia: Satelit "made in China"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolivia: Satelit "made in China"
Bolivia: Satelit "made in China"

Bolivia a semnat vineri un protocol de acord cu industria aerospaţială chineză şi cu Uniunea internaţională a telecomunicaţiilor (UIT) pentru realizarea unui prim satelit bolivian, construit şi lansat de Beijing, care ar urma să fie plasat pe orbită în 2013, relatează Agerpres.

Primul satelit bolivian, care reprezintă o investiţie de 300 de milioane de dolari, se va numi Tupac Katari, un erou al revoltei indienilor împotriva ocupaţiei coloniale spaniole în 1781, a declarat preşedintele Evo Morales, cu prilejul ceremoniei de semnare desfăşurate la sediul preşedinţiei.

Conform protocolului, semnat de UIT, Great Wall China Corporation şi Ministerul bolivian al Lucrărilor Publice, o delegaţie boliviană se va deplasa în viitor în China pentru a stabili detaliile proiectului şi a începe munca de concepţie a satelitului.

Morales a anunţat acordul cu Beijingul pentru construcţia unui satelit bolivian încă din luna septembrie, după întâlnirea cu omologul său chinez Hu Jintao de la New York, pe marginea Adunării generale a ONU.

Potrivit Agerpres, liderul bolivian a mai spus că finanţarea proiectului ar putea fi făcută din fonduri proprii, dar ar fi de preferat contractarea de credite preferenţiale din străinătate, din China de exemplu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite