Sate izolate şi drumuri blocate în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de cap autorităţilor. Deşi s-a intervenit cu toate utilajele de deszăpezire, 6 drumuri din sudul judeţului au fost blocate, iar pe celelalte tronsoane se circula cu dificultate. La Punctul de

de cap autorităţilor. Deşi s-a intervenit cu toate utilajele de deszăpezire, 6 drumuri din sudul judeţului au fost blocate, iar pe celelalte tronsoane se circula cu dificultate. La Punctul de trecere a Frontierei Albiţa, poliţiştii de frontieră au verificat toate maşinile care intrau în ţară, pentru a vedea dacă sunt echipate cu lanţuri antiderapante. Situaţia nu a fost îmbucurătoare nici la aeroportul din Iaşi. Deşi nu a fost declarat închis, cursa aeriană care trebuia să plece ieri dimineaţă spre Bucureşti a fost anulată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. şi în municipiul Iaşi s-a circulat foarte greu. Utilajele de deszăpezire scoase pe străzi nu au putut face mare lucru, pe unele străzi zăpada măsurând chiar un metru. Din cauza ninsorii abundente, s-au înregistrat mai multe blocaje în trafic.
Întârzieri la deszăpezire
Zeci de drumuri vasluiene au fost blocate şi alte zeci de localităţi au rămas izolate în urma precipitaţiilor abundente căzute sub formă de ninsoare în ultimile ore. Pe arterele judeţului, circulaţia se desfăşura ieri cu dificultate. Autorităţile locale au fost surprinse de valul de ninsoare şi au scos utilajele de deszăpezire abia vineri dimineaţă după ora 7. Zăpada a creat probleme serioase Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care nu a putut răspunde niciunei solicitări. Maşinile plecate către bolnavi în cursul nopţii au rămas blocate în trafic.
Vin apele!
Cele mai multe comune din judeţul Bacău riscă să fie prinse pe picior greşit în cazul încălzirii vremii şi topirii cantităţilor mari de zăpadă. Pericolul producerii de inundaţii este unul real. De altfel, astfel de evenimente au avut loc şi în alţi ani. Sistemul de Gospodărire a Apelor a aplicat amenzi de sute de milioane de lei primăriilor din mediul rural care nu au asigurat decolmatarea şanţurilor, realizarea de rigole şi înfiinţarea unor servicii de salubrizare. "În timpul verificărilor am constatat că primarii nu sunt deloc interesaţi să respecte normele impuse de planul de gospodărire a localităţilor", a declarat Ioan Maftei, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bacău.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite