Saşii de pretutindeni, reuniţi la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de trei zile, saşii din Sibiu, din ţară şi de peste hotare, îmbracă haine festive, cu ocazia celei de-a VII-a ediţii a întâlnirii saşilor, găzduită de Piaţa Huet. Organizatorii spun

Timp de trei zile, saşii din Sibiu, din ţară şi de peste hotare, îmbracă haine festive, cu ocazia celei de-a VII-a ediţii a întâlnirii saşilor, găzduită de Piaţa Huet.
Organizatorii spun că evenimentul tradiţional, care a debutat ieri, reuneşte aproximativ 2.000 de participanţi. Organizată de Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu şi Asociaţia Saşilor Sibieni din Germania, întâlnirea a început oficial, ieri, în "Sala Oglinzilor" a forumului, unde au fost prezente şi oficialităţi locale. Organizatorii au pus la punct un program variat, care cuprinde vizite şi excursii. Astăzi, oaspeţii vor fi întâmpinaţi de episcopul vicar la Palatul Episcopal Evanghelic. De aici, participanţii se vor deplasa la Păltiniş, pentru a revedea o parte din cabanele ridicate de SKV (Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor asociaţie care a împlinit 126 ani de la înfiinţare). În program mai figurează momente artistice, cântece populare săseşti şi cântece de drumeţie. Participanţii vor avea parte şi de lansări inedite de carte. Cu această ocazie, preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch, va prezenta cartea "Istoria şi tradiţiile minorităţii germane din România". Saşii reveniţi în Sibiu vor viziona filmul "Sibiu/Hermannstadt - Capitala Culturală Europeană Sibiu/Hermannstadt 2007", de Dumitru Budrala. Întâlnirea se va încheia mâine, cu o slujbă religioasă la Biserica Evanghelică din Piaţa Huet. Pe toată durata evenimentului, nu vor lipsi micii şi berea germană.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite