Şase români morţi în Afganistan, numai în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 17 militari români au decedat, iar alţi 55 au fost răniţi în Afganistan de la începutul misiunii în 2003. Dintre aceştia, numai şase au decedat în anul curent.

1 octombrie 2010 - Sergentul-major Marius Florin Sfecheş şi soldatul Cristian-Petru Filip au decedat după ce transportorul blindat HUMVEE, în care se aflau, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Vezi aici detalii.

23 iunie 2010 - Sergentul-major Dan Ciobotaru şi caporalul Paul Caracudă au murit, după ce autovehiculul în care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat acţionat de la distanţă.

12 mai 2010 - Sergentul-major Valerică Leu a murit după ce a călcat pe o mină antipersonal în timpul unei intervenţii de securizare a unei căi de acces.

23 februarie 2010 - Sergentul-major Florin Bădiceanu a fost ucis în timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada Kandahar-Kabul, după ce vehiculul în care se afla a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat.

7 aprilie 2009 - Maiorul (pm) Vasile Unguraş, ofiţer în Brigada 2 Vânători de Munte Braşov, a murit după ce vehiculul militar în care se afla a trecut peste o bombă artizanală.

3 aprilie 2009 - Maiorul (pm) Petre Tiberius-Marcel a decedat în timpul unei misiuni de intervenţie rapidă în sprijinul unei subunităţi aliate atacate de insurgenţi.

26 februarie 2009 - Sublocotenentul (pm) Claudiu Chira a murit într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat-Kabul), după ce autovehiculul de tip HUMVEE, în care se afla, a trecut peste un dispozitiv improvizat.

31 august 2008 - Sublocotenentul (pm) Dragoş Traian Alexandrescu murit tot după ce a trecut cu transportorul blindat peste un dispozitiv exploziv artizanal, pe Autostrada A1 (Qalat-Kabul).

13 iunie 2008 - Sublocotenentul (pm) Claudiu Marius Covrig se afla în fruntea unei patrule care a fost atacată de forţele insurgente cu armament uşor şi aruncătoare de grenade. Militarul a fost rănit mortal.

20 martie 2008 - Sublocotenentul (pm) Ionuţ Cosmin Sandu a decedat în timpul unei misiuni de patrulare, HUMVEE-ul în care se afla a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat.

6 septembrie 2007 - Sublocotenentul (pm) Aurel Marcu a murit pe când executa o misiune de patrulare. TAB-ul în care era a trecut peste un dispozitiv explozibil.

20 iunie 2006 - Sublocotenentul (pm) Ionel Gheorghiţă Drăguşanu a fost ucis în timpul unei misiuni de patrulare, transportorul în care se afla trecând peste un dispozitiv explozibil improvizat.

24 aprilie 2005 - Sublocotenentul (pm) Sergentul Narcis Şonei aflat într-un TAB în fruntea coloanei a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat, care a declanşat ulterior detonarea muniţiei din interiorul TAB-ului. El a decedat pe loc.

11 noiembrie 2003 - Sublocotenenţii (pm) Mihail-Anton Samuilă şi Iosif-Silviu Fogoraşi au fost împuşcaţi mortal, în urma unui atac asupra transportorului amfibiu blindat în care se aflau.

În prezent, în Afganistan sunt dislocaţi 1663 de militari români, dintre care 1655 în cadrul misiunii NATO, ISAF. Potrivit deciziei CSAT din ianuarie, până la sfârşitul anului numărul lor va creşte până la 1.800 de militari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite