Sărmăluţele, vedetele târgului de turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sărmăluţele, vedetele târgului de turism
Sărmăluţele, vedetele târgului de turism

Participanţii s-au delectat cu mâncare tradiţională românească

Bursa de Turism Balnear s-a deschis, ieri, la Hotelul Cozia din Călimăneşti-Căciulata. Evenimentul este la cea de-a V-a ediţie şi se înscrie în calendarul oficial al Organizaţiei Mondiale a Turismului şi al Asociaţiei Europene a Staţiunilor Balneare. La târg participă specialişti în turism din ţară, dar şi din Franţa, Ungaria, Spania, Germania, precum şi oameni de afaceri. Bursa a fost deschisă de Elena Udrea, ministrul Turismului: „Este un mare adevăr că turismului din România îi lipseşte agrementul. Am putea să aducem mulţi vizitatori în România dacă introducem SPA-urile în staţiunile balneare“. „Suntem de la complexul hotelier Bradu Călimani din Vatra Dornei. Prezentăm oferta pe 2010 pentru agenţiile de turism. Preţurile sunt aceleaşi ca în 2009. Oferim tratamente cardio-vasculare şi reumatice în baza noastră de tratament“, precizează Nicoleta Antofanei.  Un sejur de trei nopţi în perioada Crăciunului costă 570 de lei, la Complexul Balnear Ocna Sibiului, pentru două persoane, cu mic dejun inclus. Oaspeţii pot beneficia de plimbări cu trăsura, prânz haiducesc, discotecă şi foc de tabără, care se plătesc separat. „Ofertele pentru sărbătorile de iarnă sunt interesante, dar mă mai gândesc dacă o să aleg ceva, pentru că e criză”, a precizat Marian Soare.

Preparatele culinare au făcut deliciul publicului


Expoziţia culinară „Mâncare Sănătoasă“ a fost cel mai aşteptat eveniment. Participanţii au degustat din sutele de preparate tradiţionale. „Sărmăluţele olteneşti au fost cele mai apreciate. S-au terminat în doar o jumătate de oră, chiar dacă am pregătit 200“, a spus Alexandru Oprea, unul dintre bucătari. Invitaţii au degustat de la plăcintele moldoveneşti până la ardei umpluţi, fripturi  de porc şi vită, nelipsita mămăliguţă şi diverse sortimente de brânză din toate colţurile ţării.  Nici deserturile nu au lipsit, vedeta fiind un tort din frişcă ornat cu o imagine celebră a Văii Oltului. „Totul a fost delicios. Nici nu mă aşteptam să găsesc atâtea bunătăţi. Multora nici nu le ştiu numele, dar sunt foarte gustoase“, a spus Delia Mătăsaru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite