Sarlatan, sub acoperire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

bărbat din localitatea Panciu, judeţul Vrancea, a încercat vigilenţa medicilor de la Spitalul Municipal pentru Adulţi din Bârlad şi s-a internat sub o falsă identitate. Acesta a păcălit

bărbat din localitatea Panciu, judeţul Vrancea, a încercat vigilenţa medicilor de la Spitalul Municipal pentru Adulţi din Bârlad şi s-a internat sub o falsă identitate. Acesta a păcălit cadrele medicale, spunându-le, la internare, că îl cheamă Constantin Mocanu şi este maior comandor la o unitate militară din Feteşti. De fapt, bărbatul, al cărui nume real este Ichim Ionescu, s-a folosit de acest tertip doar pentru a sustrage din incinta spitalului o poşetă a unei femei, venită în vizită la un pacient.
Bărbatul nu a trezit suspiciuni, mai ales că s-a prezentat la spital cu hipertensiune arterială. După restabilirea tensiunii, medicii l-au internat pentru a-i acorda toate îngrijirile medicale ce se impun.
Falsul comandor a avut drept coleg de salon un bătrân din comuna Perieni, la care a venit în vizită fiica acestuia, cu cetăţenie italiană.
Bătrânul împreună cu fiica au ieşit, pentru câteva momente, din salon, fata lăsându-şi poşeta pe pat. şarlatanul a aşteptat, răbdător, acest moment şi nu s-a sfiit să sustragă geanta cu toate bunurile din ea şi să părăsească, în grabă, spitalul. Femeia a declarat, ulterior, poliţiştilor, că în poşetă avea toate actele, precum şi suma de 150 RON. Cercetările demarate de poliţiştii bârlădeni au clarificat identitatea bărbatului care s-a prezentat drept maior comandor. "În urma plângerii făcute de cetăţeana din Italia, poliţiştii noştri au identificat aşa-zisul comandor, care a dispărut subit cu poşeta. Bărbatul a fost dat în urmărire, iar în cel mai scurt timp probabil că va fi şi prins. Urmează să răspundă pentru faptele sale, adică pentru substituire de persoană, fals în declaraţii privind identitatea şi furt", a precizat comisar Dănuţ Drăgan, comandantul Poliţiei Municipale Bârlad.
Cadrele medicale, care au făcut internarea aşa-zisului comandor au rectificat fişa medicală a acestuia cu numele corect, aşa cum a rezultat din cercetările poliţiştilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite