Sarkozy i-a cerut premierului israelian să scape de ministrul de externe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa israeliană scrie astăzi că preşedintele francez Nicolas Sarkozy i-a cerut premierului Benjamin Netanyahu să scape de ministrul de externe, Avigdor Lieberman, relatează Reuters.

Biroul lui Sarkozy nu a făcut niciun comentariu legat de afirmaţiile din presă atribuite preşedintelui în urma discuţiilor avute săptămâna trecută la Paris cu Netanyahu.

"Trebuie să scapi de acest om", i-ar fi spus Sarkozy lui Netanyahu, potrivit Haaretz.

Biroul lui Netanyahu a spus că "în lumina acestor afirmaţii din presă, premierul îşi exprimă deplina încredere" în Lieberman.

Lieberman s-a născut în R. Moldova, de unde a emigrat în Israel.

Potrivit presei, Sarkozy l-a comparat pe Lieberman, acuzat de rasism de către parlamentarii arabi din Israel, cu politicianul francez de extremă-dreaptă Jean Marie Le Pen, dar a restras remarca după ce Netanyahu i-a spus că Lieberman lasă o cu totul altă impresie în discuţiile în privat.

Un purtător de cuvânt al lui Lieberman a spus că, dacă Sarkozy a făcut într-adevăr aceste comentarii, ar fi vorba despre un amestec "intolerabil" în afacerile interne israeliene.

Aceste afirmaţii despre presupusele declaraţii ale lui Sarkozy evidenţiază ruptura dintre Israel şi Occident din cauza refuzului lui Netanyahu de a opri colonizarea în Cisiordania.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite