VIDEO Sărbători de iarnă la Moş Crăciun acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laponia şi Disneyland sunt luate cu asalt în fiecare iarnă de familiile cu copii care vor să-l vadă pe Moş în carne şi oase. Agenţiile de turism şi companiile aeriene au lansat, în acest an, reduceri de până la 100% pentru copiii care călătoresc alături de părinţi pe tărâmurile basmelor.

Una dintre cele mai frumoase destinaţii din lume de petrecere a Crăciunului este, de departe, Laponia. Situată în Finlanda, la Cercul Polar, Laponia este denumită „ţara lui Moş Crăciun", motiv pentru care este invadată, anual, de milioane de turişti mari şi mici, care vor să-l viziteze pe Moşul cel drag, să-l descoasă de cât mai multe secrete şi, bineînţeles, să primească darurile mult visate.

Totodată, Laponia se poate lăuda cu tradiţiile de mii de ani, cu zăpada care se întinde cât vezi cu ochii, cu nopţile polare (sunt doar două ore de lumină pe zi) şi cu Aurora Boreală. Agenţiile de turism din România nu se puteau lăsa mai prejos în faţa celor internaţionale şi, de câţiva ani, pun la dispoziţia clienţilor sejururi în Laponia, care au prins foarte bine la românii cu dare de mână. Potrivit operatorilor, anual, în Laponia  merg peste 1.000 de români care plătesc între 600 şi 1.200 de euro pentru a petrece şase zile alături de Moş Crăciun, de reni şi de spiriduşi.

Cea mai solicitată staţiune laponă este Levi, datorită faptului că iubitorii sporturilor de iarnă pot schia pe unele dintre cel mai mari pârtii din Europa, iar pescarii pătimaşi pot pescui la copcă în lacurile îngheţate din apropiere. Ca să fie siguri că nu veţi îngheţa, organizatorii vă vor dota încă de la sosire cu costume şi cu cizme termoizolante. Zilnic, veţi putea participa la întreceri cu snow mobilele, veţi face safari cu reni sau cu câini huski prin pădurile înzăpezite şi pe banchizele de gheaţă şi veţi putea degusta specialităţile culinare finlandeze (cârnaţi de ren, salate de hering, şuncă, somon).

Cadouri direct de la sursă

Ajunul şi ziua de Crăciun vor fi, însă, unele dintre cel mai frumoase experienţe din viaţa voastră. Îl veţi vizita pe Moş Crăciun la casa lui de la Cercul Polar, iar el vă va asculta toate dorinţele şi vă va înmâna darurile mult aşteptate. În satul lui Moş Crăciun puteţi vizita „Biroul Poştal", de unde puteţi trimite celor dragi de acasă vederi şi scrisori cu ştampila Moşului sau  „Fabrica de surprize a renului Rudolf", de unde puteţi cumpăra absolut orice vă doriţi: jucării, dulciuri, îmbrăcăminte şi suvenire.

Cu Mickey Mouse şi Peter Pan la Paris

O altă destinaţie extrem de îndrăgită de copii şi nu numai este Disneyland. În acest an, foarte multe agenţii de turism şi operatori aerieni au lansat oferte speciale pentru copii, care beneficiază de foarte multe grautităţi în lumea lui Mickey Mouse. De exemplu, operatorul low cost Blue Air, în colaborare cu Disnayland, oferă copiilor gratuitate la cazarea în hotelurile Disney şi la intrarea în parcul de distracţii, în perioada 20 noiembrie - 31 martie. Pentru transport, biletul de avion al copiilor va costa doar 20 de euro.

O altă ofertă specială este cea lansată de Perfect Tour şi Tarom, în urma căreia copii până la 12 ani care sunt însoţiţi de cel puţin un adult vor călători gratis pe ruta Bucureşti - Paris şi retur. Totodată, beneficiază şi de reduceri substanţiale la hotelurile din lanţul Disney, amplasate în vecinătatea celebrului parc de distracţii, unde se vor întâlni cu Mickey Mouse şi Minnie, cu prinţi şi zâne, cu Peter Pan şi, bineînţeles, cu Moş Crăciun.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite