Sărbătoarea Muzicii, la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mauriac, de la Parc de la Vilette până la Arsenalul de la Bastille. În total, 25 de concerte din diverse universuri muzicale. Din 2003, Sărbătoarea Muzicii poate fi savurată şi pe internet, la

Mauriac, de la Parc de la Vilette până la Arsenalul de la Bastille. În total, 25 de concerte din diverse universuri muzicale. Din 2003, Sărbătoarea Muzicii poate fi savurată şi pe internet, la adresa www.fetedelamusique.culture.fr. Anul acesta, un web radio va emite 24 de ore de programe muzicale, interviuri şi ştiri din întreaga lume.

Muzică clasică şi jazz
Sărbătoarea începe, în această seară, la Timişoara, de la ora 18.00, în curtea Centrului Cultural Francez de pe Bulevardul C.D. Loga, numărul 46. De la ora 18.00, duo Manuela Iana-Mihăilescu şi Dragoş Mihăilescu vor interpreta la pian, la patru mâini, dansuri europene în muzica clasică. Cei doi formează un duo de pianişti specializat în ansamblul de pian la patru mâini sau două mâini. De la ora 19.30 evoluează trupa de jazz "Quintet lunaire" (Eric Theiller-trompetă, Jean Ray Halbeisen-saxofon, flaut, clarinet, Nicolas Poirot-pian, Francis Fellinger-contrabas, Gerald Greco-baterie). Trioul iniţial - pian, contrabas, trompetă - a fost inspirat de tradiţia "West-Coast" a anilor "60, în Statele Unite. A fost completat printr-o baterie şi un suflător (flauturi şi saxofon). Inspirându-se din repertoriul anilor "60 şi "70, grupul se apropie de compoziţiile majore ale lui Herbie Hancock şi Miles Davis.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite