Ospăţ gratis pentru petrecăreţii de la Sărbătoarea Florii de Tei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a asigurat bere şi cârnaţi la grătar pentru peste o mie de persoane

Cea de-a III-a ediţie a Sărbătorii Florii de Tei a avut loc aseară, la Teatrul de Vară din comuna Leleşti-Gorj, unde au fost organizate o serie de manifestări cultural-artistice. Prima parte a spectacolului, în care au evoluat elevi ai şcolii generale din localitate, dar şi memebri ai Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, a fost întreruptă o oră. În acest timp, mai bine de jumătate dintre participanţi au plecat acasă.
„A început foarte frumos, dar păcat că ploaia a început exact când priveam la un dans ţigănesc. A venit de trei ori o rafală şi toţi au fugit pe la casele lor“, a declarat Elvira Bălănescu, din Leleşti. Soliştii de muzică populară au fost şi ei dezamăgiţi de vreme. Nu se aşteptau să mai cânte pe scenă. „Anul trecut a fost vreme bună. S-au distrat cei care au venit aici“, a spus Damiana Groza.

Cârnaţi la grătar şi bere gratis

Suma alocată pentru organizarea manifestărilor a fost de 7.000 de lei. Banii au fost investiţi pentru achiziţionarea de alimente. „În cele din urmă soliştii au refuzat să primească banii pentru spectacolele susţinute. Ne-am gândit că ar fi bine să cumpărăm cârnaţi, bere şi carne de berbecuţ pentru prepararea tocăniţei. Totul a fost gratis. A fost mâncare şi băutură pentru aproximativ o mie de persoane“, a precizat Marian Rotaru, primarul comunei Leleşti.
După ce s-a oprit ploaia, oamenii au revenit în curtea Teatrului de Vară ca să mânânce cârnaţi la grătar şi să bea bere. „O iniţiativă bună din partea primarului. Am băut şi eu un pahar de bere şi voi mânca nişte cârnaţi“, a spus Constantin Ungureanu, din Frăteşti.
Un bătrân de 84 de ani din Leleşti a savurat o bere după mai bine de şase luni. „Nu am bani să-mi cumpăr nici măcar o sticlă de bere. Am băut aici cu poftă şi am mâncat toţi cârnaţii cu muştar. Eu am pensie mică şi am mulţi copii şi nepoţi“, a declarat Vasile Birău.

După furtună a ieşit soarele

Cei care părăsiseră incinta Teatrului de Vară au revenit ca să chefuiască. Naistul Ştefan Popescu a cântat aseară la mai multe instrumente.
Cei prezenţi au rămas plăcut surprinşi când l-au ascultat cântând cu ajutorul unei sticle pline de rachiu, obicei specific zonei Leleşti. Sticla de ţuică a primit-o în dar de la edilul comunei. Petrecerea a durat până după miezul nopţii. În încheiere, artiştii Doinei Gorjului au susţinut un spectacol pe cinste.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite