Sărbătoare cu soldaţi şi salve de tun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile sucevene se pregătesc să aniverseze 90 de ani de la unirea Bucovinei cu România. Pentru manifestările care vor avea loc pe 28 noiembrie Consiliul Judeţean (CJ) a pus la bătaie

Autorităţile sucevene se pregătesc să aniverseze 90 de ani de la unirea Bucovinei cu România.

Pentru manifestările care vor avea loc pe 28 noiembrie Consiliul Judeţean (CJ) a pus la bătaie un adevărat arsenal: 24 de soldaţi vor fi îmbrăcaţi în uniformele purtate în filmul istoric „Triunghiul morţii”, închiriate de la studiourile Buftea cu 2.000 de euro, iar alţi 6.000 de euro au fost alocaţi pentru închirierea unei baterii de tunuri.

Încă 25.000 de euro vor fi cheltuiţi pentru instalarea unei mocăniţe în centrul Sucevei, care va circula pe un traseu de 700 de metri.

TRĂSURI LA PREŢ DE LOGAN

O altă atracţie oferită sucevenilor o reprezintă plimbările cu trăsurile de epocă.

Cele două trăsuri au fost comandate la Direcţia Silvică Bistriţa Năsăud şi au costat împreună peste 10.000 de euro, adică fiecare echivalentul unui Logan puţin rulat.

Fiecare trăsură are 6 locuri, plus loc separat pentru un birjar îmbrăcat în costum de epocă. „Până la sfârşitul lunii decembrie, plimbările cu trăsura vor fi gratuite”, a precizat preşedintele CJ, Gheorghe Flutur.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite