Sărbătoare pentru minerii şi lemnarii din Târgu Ocna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

populară. Aproximativ 2.500 de angajaţi, familiile lor, prieteni, cunoştinţe s-au reunit pe dealul ce străjuieşte faimoasa salină pentru o petrecere în aer liber, din care nu au lipsit micii,

populară. Aproximativ 2.500 de angajaţi, familiile lor, prieteni, cunoştinţe s-au reunit pe dealul ce străjuieşte faimoasa salină pentru o petrecere în aer liber, din care nu au lipsit micii, berea, muzica populară de calitate şi voia bună.
Scena a fost invadată de debutanţi, dar şi de ansambluri cunoscute în zonă, iar principalul moment artistic al zilei a fost susţinut de cunoscuta interpretă de muzică populară Margareta Clipa. Recitalul solistei a adunat în faţa scenei sute de persoane, care au dansat şi au cântat. Timp de 11 ore, minerii, lucrătorii din industria lemnului şi familiilor lor au cântat, au dansat şi s-au distrat. "E foarte bine că s-a organizat această petrecere. Consider că merităm, pentru că şi noi, şi colegii noştri avem meserii grele, iar la asemenea sărbători simţim şi noi că suntem băgaţi în seamă şi că putem fi ca o familie", a spus unul dintre minerii veniţi să se distreze. Manifestarea a fost opera aproape exclusivă a celor două mari sindicate independente din zonă, Lumina, ce serveşte interesele minerilor, şi Coşna, organizaţia lucrătorilor din sectorul lemnului. "Am pledat mult pentru acest eveniment, unic prin felul lui. Pe timpul lui Ceauşescu aveam o tradiţie puternică la salină cu ziua minerului. Dar în ultimii ani nu s-a mai făcut nimic, iar sărbătoarea noastră a devenit o anexă a festivalului berii în parc. După ce primăria a anunţat că nu va mai organiza nici acest festival, am decis să ţinem steagul sus şi să colaborăm cu sindicatul Coşna pentru a face ceva frumos pentru angajaţii pentru ai căror drepturi luptăm", a precizat Aurel Bucur, şeful sindicatului Lumina. Daniel Goagă, şeful sindicatului Coşna, a declarat: "Probleme sunt. Nu prea a vrut nimeni să ne ajute decât atunci când s-a văzut că lucrurile evoluează în bine. De la salină nu am primit decât wc-urile. Primăria a venit cu scena şi curentul electric, iar Hotelul Măgura - cu instrumentele muzicale. Cu un ochi râd văzând legătura puternică dintre cele două sindicate, o adevărată mândrie pentru oraş, dar cu celălalt plâng văzând că celălalt sindicat a refuzat să ne sprijine. Cu toate acestea, sărbătoarea organizată de mineri şi lemnari a fost o reuşită, iar cei care au avut de câştigat au fost miile de locuitori care au petrecut o zi de neuitat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite