Ploieşt: Sărbătoare mare la Şcoala „Nicolae Iorga”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii s-au distrat şi au concurat de ziua şcolii lor, ei au avut parte de cântece, poezii, scenete de teatru, dansuri moderne, glume, concursuri şi jocuri.

Copiii nu au intrat ieri la cursuri deoarece au luat parte la o serie amplă de activităţi dedicate Zilelor Şcolii.

Elevi talentaţi
Cei mici au putut admira mai multe obiecte făcute chiar de ei. Pe mesele amenajate în holul şcolii au fost etalate în cadrul unei inedite expoziţii instrumente muzicale confecţionate de către elevi din diverse materiale de uz casnic, cum ar fi carton, placaj, scârţâietoare sau ambalaje de plastic.

Deşi instrumentele realizate de elevi nu scot şi sunete, ele pot fi admirate în următoarele săptămâni de toţi cei care vor vizita instituţia de învăţământ.

Competiţii în aer liber
După-amiază a fost rândul elevilor mai mari, de gimaziu, să participe la competiţiile în aer liber special organizate pentru ei. Prima probă de foc a fost cea a mersului în saci.

Elevii au concurat individual, cu picioarele fiind nevoiţi să sară câţiva metri până la linia de finish cu picioarele într-un sac. „Este foarte amuzant. Băieţii se aruncă direct pe jos când sunt aproape de final. Este greu de mers cu sacul, dar ne-am distrat la proba asta”, spune Cristina, elevă a acestei şcoli.

A urmat apoi o nouă probă. Elevii au fost nevoiţi să treacă pe sub o bară mobilă. Cei care au avut mobilitatea cea mai bună au fost declaraţi câştigători şi au primit cadouri în dulciuri.


Performanţe la baschet
Zilele Şcolii s-au încheiat cu meciuri de baschet susţinute de elevii claselor a VIII-a, care au concurat cu clasele a VII-a şi a VI-a, şcoala fiind renumită pentru performanţele naţionale obţinute în acest domeniu sportiv.

„Organizăm acest eveniment din 2004. Deşi trebuia să-l desfăşurăm pe data de 5 iunie, data naşterii lui Nicolae Iorga, am ales ziua de 4 iunie pentru că în urmă cu cinci ani, pe 5 iunie se ţineau alegerile locale”, explică directorul unităţii, profesoara Veronica Iancu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite