Sarah Palin confirmă tensiunile din tabăra republicană în campania din 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta candidată la vicepreşedinţia Statelor Unite, Sarah Palin, a confirmat existenţa tensiunilor în anturajul partenerului său în cursa pentru Casa Albă, John McCain, înaintea înfrângerii celor doi în faţa democraţilor Barack Obama şi Joe Biden în urmă cu un an, potrivit unor extrase dintr-o carte apărute vineri.

La acea vreme guvernator al statului Alaska de pe poziţii conservatoare, Palin a fost aleasă, surprinzător, de McCain, la sfârşitul lunii august 2008, pentru a candida la funcţia de vicepreşedinte al SUA. A fost de fapt prima dată când republicanii au oferit ocazia unei femei de fi aleasă în această funcţie.

Însă dezacordurile au apărut imediat între consilierii senatorului de Arizona şi Sarah Palin, în special după un interviu televizat cu jurnalista vedetă Katie Couric, în cadrul căruia candidata a părut a nu fi la curent cu subiectele de interes naţional. Acest episod a fost considerat, retroactiv, ca fiind un moment crucial al campaniei prezidenţiale, câştigate triumfal de Barack Obama.

În cartea sa de memorii "Going Rogue, an American Life", care urmează să apară săptămâna viitoare, dar din care au fost difuzate deja fragmente, Sarah Palin are o problemă în special cu o consilieră a lui McCain, Nicolle Wallace.

Potrivit fostei candidate, Wallace i-a promis jurnalistei Katie Couric că acest interviu va "oferi un nou elan carierei sale".

"M-am întrebat ce avea de-a face aceasta cu campania lui John McCain", scrie Palin, care a demisionat în iulie din funcţia de guvernator, un gest analizat de observatori ca fiind destinat a-i pregăti candidatura pentru prezidenţialele din 2012, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite