Brazilia: Şapte deţinuţi au ars de vii în timpul unei revolte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brazilia: Şapte deţinuţi au ars de vii în timpul unei revolte
Brazilia: Şapte deţinuţi au ars de vii în timpul unei revolte

Şapte deţinuţi au murit carbonizaţi şi alţi 48 au fost răniţi vineri, în urma unei revolte dintr-o închisoare din Joao Pessoa, în nord-estul Braziliei.

Cinci dintre deţinuţi au murit la faţa locului, iar alţi doi la spital. 48 de prizonieri au fost transportaţi la spital pentru diverse răni, unii dintre ei prezentând arsuri grave, dar fără ca viaţa să le fie pusă în pericol, a precizat un responsabil al spitalului Humberto Lucena din Joao Pessao.

"A fost o revoltă a deţinuţilor care protestau împotriva transferului unuia dintre ei într-o închisoare de înaltă securitate, în urma unui conflict cu facţiunea criminală Primul comando al capitalei. Ei şi-au legat rivalii şi au dat foc locului", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Poliţia şi pompierii au trebuit să spargă zidurile celulelor pentru a-i salva pe deţinuţi de flăcări.

Incendiul s-a declanşat când deţinuţii unui pavilion şi-au dat foc la saltele. Flăcările s-au extins apoi rapid la restul centrului de detenţie, în care erau închişi 860 de deţinuţi.

Portalul de internet "Correio de Joao Pessoa" scrie că poliţia a ucis opt deţinuţi în aceeaşi închisoare, în timpul unei revolte din 1997. În urmă cu două săptămâni, doi poliţişti acuzaţi că au tras asupra deţinuţilor au fost achitaţi, mai precizează sursa citată.

Suprapopularea şi lipsa personalului de pază, o caracteristică atât în Brazilia cât şi în întreaga Americă latină, reprezintă cel mai frecvent motivele declanşării violenţelor în închisori în care de multe ori organizaţiile criminale fac legea, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite