Canada: Şapte români au fost arestaţi pentru furt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Canada: Şapte români au fost arestaţi pentru furt
Canada: Şapte români au fost arestaţi pentru furt

Şapte membri ai unor familii din România sunt acuzaţi de autorităţile canadiene de furt de la magazinele provinciei Nova Scotia. Aceştia se află în arest şi vor avea marţi o audiere la tribunalul din localitatea Windsor, pentru a li se stabili cauţiunea, informează oficialităţile locale, citate de „The Cronicle Herald”, în ediţia sa electronică.

Cele şapte persoane, doi bărbaţi şi cinci femei, au fost judecate vineri, la tribunalul din Halifax, localitatea fiind capitala provinciei canadiene Nova Scotia. Avocatul acuzării, procurorul Chris Harnes, a cerut ca inculpaţii să fie trecuţi în arest preventiv până vor fi strânse probe cu activitatea acestora, existând temerea ca românii să fi comis şi alte acte infracţionale în diferite locuri din Canada.

Citeşte aici cum au fost arestaţi cei şapte români.

Un purtător de cuvânt al poliţiei canadiene a declarat cotidianului „The Cronicle Herald” că acest grup infracţional are condamnări în Quebec şi în Ontario pentru infracţiuni similare comise anul trecut. Cei şapte nu pot fi deportaţi în România, conform sursei citate, deoarece „aceştia se confruntă cu ameninţări în patria lor”.

Din câte se pare, unele persoane au statut de refugiaţi în Canada.

Alexandru Dumitru, 20 de ani, Alexandru Zătreanu, 19 ani, Maria Răducan, 53 de ani, Elena Dumitru, 49 de ani, Stăncuţa Bita, 43 de ani, Anişoara Nistor, 28 de ani, şi Larisa Dumitru, 19 ani, sunt judecaţi pentru patru capete de acuzare pentru furt sub 5.000 de dolari şi unul de peste 5.000 de dolari, după cum anunţă oficialităţile locale.

Pentru a se putea desfăşura procedurile legale în instanţă, a fost necesară aducerea unui translator, deoarece cei şapte români nu vorbesc limba engleză fluent. Doar doi dintre acuzaţi înţeleg limba engleză, în timp ce restul au dialogat în franceză sau în romani, conform sursei citate.

Poliţia canadiană i-a arestat pe cei şapte miercuri, după ce autorităţile au presupus că românii ar fi furat bani şi bunuri de la o cafenea, de la un auto-service şi de la câteva magazine din regiunile Hants, Shelburne şi Lunenburg. De-a lungul anchetei s-a constatat că inculpaţii au operat organizat în aceste localităţi timp de două zile.

Conform autorităţilor, unii membri au distras atenţia angajaţilor, iar alţii s-au ocupat de furt. Modul de operare a fost foarte bine pus la punct de cei şapte, conform purtătorului de cuvânt al autorităţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite