Şapte dintre cei nouă străini răpiţi în Yemen au fost găsiţi morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte dintre cei nouă străini răpiţi săptămâna trecută în nordul Yemenului au fost găsiţi morţi şi doar doi copii au supravieţuit, a declarat un oficial din serviciile de securitate locale.

"Am descoperit cadavrele a şapte persoane răpite, iar doi copii sunt în viaţă", a declarat oficialul, sub acoperirea anonimatului.  "Fiul unui lider tribal a descoperit cadavrele şi a informat" autorităţile locale, a explicat aceeaşi sursă, adăugând că victimele "au fost ucise", fără a preciza cum.

Şapte germani, un cuplu, trei copii, două infirmiere, un inginer britanic şi o învăţătoare sud-coreeană au fost răpiţi în zona muntoasă a provinciei Saada, din nordul ţării, a anunţat duminică Ministerul Apărării.

Angela Merkel nu a putut confirmat decesul celor cinci ostatici germani: "Ştim aceste informaţii. Examinăm aceste informaţii. Pentru moment nu pot să ofer o confirmare", a spus ea.

La scurt timp după anunţarea decesului, o echipă a poliţiei criminalistice a mers la locul unde au fost găsite cadavrele, la Noshur, localitate situată la 12 kilometri de Saada. De asemenea, o comisie de securitate a provinciei Saada s-a reunit luni după-amiază.

Răpirea nu a fost revendicată, dar un oficial yemenit a atribuit-o rebelilor şiiţi zaidiţi, conduşi de fostul deputat Abdel Malek al-Houti. Există un conflict deschis între acest grup şi forţele guvernamentale în regiunea Saada, din 2004.

Yemen, ţară cu structură tribală, este teatrul unor răpiri frecvente ale străinilor de către triburi, care vor să determine astfel autorităţile să le respecte cererile. Peste 200 de cetăţeni străini au fost răpiţi în zonă în ultimele 15 săptămâni, iar majoritatea sunt eliberaţi în siguranţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite