Boc: Săptămâna viitoare Guvernul ar putea acorda fonduri pentru primării, infrastructură şi agricultori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru interimar Emil Boc a declarat astăzi că Guvernul ar putea aloca, în şedinţa de săptămâna viitoare, sumele pentru subvenţiile pe cap de animal, cele necesare proiectelor de infrastructură rurală, dar şi bani pentru cheltuielile curente ale primăriilo, însă "numai dacă acestea nu au finanţat deplasări în străinătate".

În limita resuselor financiare, vom încerca să acordăm resurse primăriilor care, din motive reale, nu au bani  pentru funcţionare – salarii, utilităţi –, dar după ce vom vedea că acolo nu s-au dat de către consiliul local bani pentru deplasări în străinătate ale consilierilor sau altora, iar acum se plâng că nu au resurse să acopere salariile”, a declarat premierul în exerciţiu, Emil Boc, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, relatează NewsIn. El a precizat că vor primi bani doar primăriile care, din cauza crizei economice, au avut venituri scăzute la bugetele locale.

Emil Boc a declarat că în ceea ce priveşte proiectele de infrastructură din mediul rural – finanţate de Guvern prin Ordonanţa 7/2006 – speră ca, până săptămâna viitoare, să fie finalizate centralizările din teritoriu, astfel încât Guvernul să poată acorda o parte din suma necesară finanţării proiectelor.

Executivul a prelungit cu trei ani Programul prin care sunt alocate primăriilor din mediul rural fonduri pentru investiţii în infrastructură şi a majorat suma destinată finanţării proiectelor cu un miliard de lei. Decizia a fost luată prin OUG, în ultima şedinţă pe care Guvernul Boc a avut-o înainte de a fi demis prin moţiune de cenzură.

Benficiarii fondurilor sunt autorităţile publice locale din mediul rural. Banii sunt alocaţi pentru realizarea de poduri, podeţe, baze sportive, punţi pietonale, platforme de gunoi, sisteme de alimentare cu apă potabilă, canalizare, epurare şi sunt repartizaţi autorităţilor prin Hotărâri de Guvern.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite