Sanse pentru tinerii care "au agăţat şcoala de gard"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi cei care au agăţat "şcoala de gard" au de acum o şansă de a-şi finaliza studiile întrerupte. Începând din acest an şcolar, în judeţul Vaslui, se desfăşoară un proiect adresat

Toţi cei care au agăţat "şcoala de gard" au de acum o şansă de a-şi finaliza studiile întrerupte. Începând din acest an şcolar, în judeţul Vaslui, se desfăşoară un proiect adresat persoanelor care nu au terminat ciclul primar sau cel gimnazial, dar şi celor care doresc să aibă studii profesionale. Până în prezent, în cele şapte centre din judeţ, s-au înscris la cursuri 254 de persoane.
"Este primul an când se implementează în judeţul Vaslui acest proiect. Este o şansă în plus pentru cei care au abandonat şcoala şi acum doresc să aibă o diplomă de studii", a declarat Gica Ursanu, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui. În program se pot înscrie persoane care au cel puţin patru ani peste vârsta de şcolarizare. Cursurile vor începe pe data de 10 octombrie a.c. şi se vor desfăşura pe o durată de 33 de săptămâni pentru ciclul primar (împărţit în două semestre - primul cu 16 săptămâni şi al doilea cu 17 săptămâni) şi 34 de săptămâni pentru cel gimnazial şi cel profesional. Notarea se va face pe bază de credite, adică fiecărei discipline îi va corespunde un număr de credite, pe care, în urma examinării, elevii vor trebui să le acumuleze, pentru a trece în clasa următoare. Pentru absolvirea modulului corespunzător fiecărui nivel, elevii vor trebui să acumuleze cel puţin 75% din maximul de credite. Cursurile se vor desfăşura în fiecare zi, după-amiaza sau seara, şi nu vor depăşi cinci ore pe zi. Până în prezent, pentru continuarea studiilor primare, s-au înscris 135 de persoane, în şcolile de la Băceşti, Costeşti, Fâstâci, Hoceni, Murgeni şi Puşcaşi, iar pentru studiile gimnaziale, 119 elevi, la şcolile din Costeşti, Fâstâci, Murgeni şi Puşcaşi. Înscrierile la cursuri se fac în luna septembrie, la secretariatul şcolilor incluse în program.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite