Sandero, notă bună la siguranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modelul Dacia Sandero a obţinut calificativul de patru stele la testele de siguranţă auto EuroNCAP (European New Car Assessment Programme),  peste rezultatele principalilor concurenţi

Modelul Dacia Sandero a obţinut calificativul de patru stele la testele de siguranţă auto EuroNCAP (European New Car Assessment Programme),  peste rezultatele principalilor concurenţi Chevrolet Aveo şi Hyundai Accent, au declarat surse din piaţa auto, citate de Agerpres.

Rezultatele oficiale vor fi publicate în luna noiembrie. În comparaţie cu Sandero, Chevrolet Aveo a obţinut două stele la NCAP, în timp ce Hyundai Accent are o singură stea. 

EuroNCAP testează pe pistele din Germania, Belgia şi Marea Britanie modelele nou lansate, pentru care volumul anual de vânzări trece de 5.000 de unităţi şi care sunt comercializate pe pieţele din vestul Europei.

Loganul a obţinut trei stele la testul de siguranţă, principalele probleme fiind legate de desprinderea pedalierului în caz de impact şi de centurile de siguranţă. Potrivit experţilor auto, problemele au fost rezolvate la noul Logan (Logan facelift) care, dacă ar fi testat, ar obţine patru stele.

Modele precum Mazda 2, Toyota Auris, Ford Mondeo, Lancia Delta şi chiar noul Mini Cooper au obţinut cinci stele la testele de siguranţă. Testele au loc însă în „condiţii de laborator”,  iar viteza de impact este de 64 km/h. NCAP acordă calificative de siguranţă pe o scară de la 1 la 5.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite