Ministru irakian: Sancţiunile impuse de Naţiunile Unite trebuie să ia sfârşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După aproape două decade de la Războiuil din Golf şi la aproape şase ani după ce Saddam Hussein a fost îndepărtat de la putere, Irakul este încă suspus celor 73 de restricţii impuse de Naţiunile Unite.

Acum ministrul irakian pentru Afaceri Externe, Hoshyar Zebari, declară că statul său nu îşi va recăpăta suveranitatea şi independenţa întru totul până nu va scăpa de acele sancţiuni, scrie CNN.

Vorbindu-le reporterilor de la Washington, Hoshyar Zebari a declarat, luni, că Irakul a plătit miliarde de dolari în conformitate cu capitolul  7 al sacţiunilor impuse de Naţiunile Unite asupra Irakului ca urmare a invaziei irakiene în Kuweit în 1990 şi a războiului desfăşurat atunci.

Consiliul pentru Securitate al Naţiunior Unite revizuieşte sancţiunile, în timp ce Zebari a declarat că a purtat discuţii intense cu membrii consiliului la New York. Acesta s+a declarat optimist în legătură cu rezultatul întâlnirii.

Am simţit un grad mare de bună voinţă, şi a venit timpul ca Irakul să scape de toate restricţiile şi să îşi redobândească statutul şi poziţia internaţională, ca o ţară normală a declarat ministrul irakian.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite