Ministrul Sănătăţii nu mai vrea ca medicii să facă gărzi "sovietice"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii nu mai vrea ca medicii să facă gărzi "sovietice"
Ministrul Sănătăţii nu mai vrea ca medicii să facă gărzi "sovietice"

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, astăzi, la Slatina, că va reduce programul de gardă al medicilor care sunt nevoiţi să facă ture duble, adăugând că doar în România şi Albania se mai păstrează un program de lucru de tip sovietic.

Ministrul Sănătăţii, Ionuţ Bazac, a declarat, răspunzând unei întrebări legate de calitatea actului medical al medicilor de la unităţile de primire a urgenţelor nevoiţi, din lipsa personalului, să facă ture duble, că problema se află pe agenda sa de lucru şi încearcă să o rezolve.

"Încercăm să corectăm ce se întâmplă acum, când medicii stau şi câte 36 de ore încontinuu în spitale. Singurele ţări din Europa care mai folosesc acest program de lucru de tip sovietic sunt România şi Albania. Din 1 septembrie, încercăm să trecem la tipul de lucru european, astfel încât medicii să nu mai facă gărzi aşa lungi şi programul de asistenţă medicală să fie neîntrerupt iar pacienţii să beneficieze de asistenţă medicală permanentă", a afirmat Bazac.

Acesta a declarat că speră ca, în timp, programul medicilor de la urgenţe să devină unul normal. El a susţinut că deficitul de specialişti din domeniu ar putea fi diminuat după ce vor începe să lucreze şi absolvenţii ultimei promoţii. Ministrul a mai declarat că pentru a realiza acest lucru va propune unele acte normative care să reglementeze acest domeniu după ce a avut o iniţiativă în primăvară.

Ministrul Sănătăţii, Ionuţ Bazac, a efectuat astăzi, la Slatina, o vizită de lucru, ocazie cu care a semnat împreună cu directorul general de la Pireli Tyres, Enrico Malerba, memorandumul de colaborare dintre Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spitalul Niguardia din Milano. Acesta presupune pregătirea medicilor din unitatea spitalicească slătineană de către colegii lor de la spitalul milanez, atât în urma stagiilor de pregătire ale medicilor olteni în Spitalul Niguardia, cât şi prin cele ce vor fi predate de specialiştii milanezi care vor veni la Slatina.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite