Sănătatea consumatorilor, pusă în pericol de nepăsarea patronilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile sanitare ale judeţului Bacău au descoperit zece unităţi cu profil alimentar care nu respectau prevederile legale de igienă şi sănătate şi puneau în pericol sănătatea

Autorităţile sanitare ale judeţului Bacău au descoperit zece unităţi cu profil alimentar care nu respectau prevederile legale de igienă şi sănătate şi puneau în pericol sănătatea consumatorilor.
Patru magazine şi baruri din satul Buda, comuna Blăgeşti, s-au ales cu suspendarea activităţii, după ce echipele de control au constatat lipsa igienei, neinstruirea personalului şi lipsa materialelor dezinfectante şi a surselor de apă. Patronul unui bufet din comuna Blăgeşti a fost amendat cu 2.000 de lei noi, deoarece WC-ul unităţii nu era curăţat şi dezinfectat. Cu autorizaţia suspendată s-a ales o unitate comercială alimentară din comuna Letea Veche, unde brânza, cabanosul şi şunca aflate la vânzare erau alterate, având şi termenul de valabilitate depăşit. Nici în municipiul Bacău nu au lipsit "surprizele" de acest fel. Pizzeria AB&CD a fost amendată cu 5.000 RON deoarece folosea alimente mucegăite pentru compoziţia de pizza, iar o brutărie a primit o amendă de 4.000 RON din cauza neinstruirii personalului pentru păstrarea igienei şi curăţeniei. În numai câteva zile, echipele de control au aplicat sancţiuni în valoare de aproape 13.000 RON. Autorităţile sanitare atrag atenţia populaţiei să verifice starea alimentelor, dar şi respectarea normelor de igienă în unităţile alimentare. În perioada următoare vor continua acţiunile de control.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite