Coplata în Sănătate ar putea intra în vigoare din 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coplata în Sănătate ar putea intra în vigoare din 2010
Coplata în Sănătate ar putea intra în vigoare din 2010

Tichetele de sănătate nu vor mai fi implementate de la 1 septembrie, aşa cum s-a anunţat iniţial, ci din 2010, însă numai dacă autorităţile vor menţine soluţia de coplată a serviciilor medicale.

"De la 1 septembrie, vor fi analizate propunerile venite de la Colegiul Medicilor, de la pacienţi şi de la comisiile de experţi din minister. Legea nu este gata, încă se lucrează la ea. Tichetele de sănătate vor fi implementate, dacă se va menţine această idee, abia din 2010", au precizat, astăzi, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, citaţi de NewsIn.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a precizat, în iulie, că dacă peste 50% dintre români nu sunt de acord cu introducerea tichetelor de sănătate, această măsură nu va fi aplicată împotriva voinţei populaţiei. Astfel, Ministerul Sănătăţii efectuează sondaje lunare, până în septembrie. Dacă mai puţin de jumătate dintre români se vor pronunţa împotriva tichetelor, acestea vor fi utilizate începând cu 1 septembrie.

Tichetul pentru sănătate desemnează contribuţia personală a pacientului la plata serviciilor de sănătate, a medicamentelor şi a dispozitivelor. Acesta se va aplica în medicina primară, la medicul de familie, la medicul specialist şi în spitale, însa nu şi pentru asistenţa medicală de urgenţă, potrivit ministrului Sănătăţii.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite