Pericol de îmbolnăviri pe lacul Sâmbotin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pericol de îmbolnăviri pe lacul Sâmbotin
Pericol de îmbolnăviri pe lacul Sâmbotin

Inspectorii sanitari au găsit apa necorespunzătoare pentru cei care vin la scăldat

În urma unui control efectuat recent la toate ştrandurile, lacurile şi bălţile din judeţ, inspectorii sanitari au descoperit că de cele mai multe ori apa nu se încadrează în parametrii chimici şi microbiologici impuşi de normele igienico-sanitare. La Sâmbotin, în comuna Schela, există un asemenea lac în care sute de oameni vin să scape de căldură. Scăldatul însă nu este tocmai indicat aici, după cum au precizat inspectorii de la Sanepid. „Potrivit testelor efectuate la apă a reieşit faptul că are o încărcătură microbiană ce ar putea pune în pericol sănătatea celor care vin la scăldat. Lacul nu este considerat a fi o zonă pentru îmbăiere, ci este destinat activităţilor recreative în aer liber“, a declarat Doina Alăman, şef Serviciu Inspecţia Sanitară de Stat. Reprezentanţii autorităţilor avertizează populaţia că ar putea contacta boli de piele sau alte maladii din apele lacului. În timpul zilelor toride şi mai ales în weekend, tinerii târgujieni îşi fac apariţia la Sâmbotin ca facă o baie.

Tinerii nu se tem de bolile de piele

Mulţi dintre cei care aleg să vină aici pentru a face baie spun că niciodată nu s-au îmbolnăvit . „Eu vin de peste şase ani la acest lac să mă scald şi nu am luat nicio  boală de piele“, a spus Marius Sarcină, de 22 de ani, din Târgu-Jiu. „Îmi este frică, dar nu mi se pare că apa este atât de murdară“, a declarat şi Marian Popescu, un alt amator de baie. Oamenii spun că preferă să se răcorească în acest lac decât să meargă la ştrandurile din oraş. „Prefer să vin aici, la Sâmbotin, decât să iau vreo boală de piele de la un ştrand şi pe deasupra mai plătesc şi intrare“, a spus Leonard Ţogoi, de 21 de ani, din Târgu-Jiu.  
Lacul Sâmbotin, cel mai mare baraj de acumulare
În urma amenajărilor hidrologice pe râul Jiu, în zonă s-au creeat foarte multe lacuri de acumulare în care cetăţenii vin să pescuiască ori să facă baie. La Sâmbotin ar fi trebuit să fie construit până acum un mare baraj de acumulare, Valea Sadului. Numai că SC Hidroelectrica SA a efectuat lucrările şi a abandonat de câţiva ani din lipsa banilor.  Lacul a fost preluat de către Primăria Schela, care l-a concesionat unui agent economic. În prezent pe unul dintre maluri este amenajată o plajă cu şezlonguri, o terasă şi o trambulină. „Eu cred că este o campanie lansată de patronii de ştranduri din Târgu-Jiu din cauză că duc lipsă de clienţi. La noi, la Sâmbotin, pot face baie gratis“, a declarat edilul de la Schela, Aristide Şerbănescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite