Cuj: Sâmbătă se inaugurează lacurile sărate din Turda şi Dej

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cuj: Sâmbătă se inaugurează lacurile sărate din Turda şi Dej
Cuj: Sâmbătă se inaugurează lacurile sărate din Turda şi Dej

Proiectele integrale vor fi finalizate cel mai devreme la toamnă, cu o întârziere de trei luni faţă de termenul iniţial

După mai multe amânări, datorate unor probleme tehnice, autorităţile locale şi judeţene au decis inaugurarea parţială a obiectivelor turistice modernizate, bazate pe potenţialul lacurilor sărate.


Cele două lacuri sărate de la Durgău- Valea Sărată din Turda vor fi inaugurate dimineaţă la ora 10, în prezenţa oficialităţilor. Potrivit economistului Angela Mera, de la Salina Turda, în prima zi vizitarea lacurilor va fi gratuită, urmând ca de la 1 august, tarifele de intrare să fie de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.


Cele două lacuri au fost modernizate, a fost montată o podea de lemn parţială, căile de acces şi o plajă cu nisip au fost finisate, iar alături a fost construit un vestiar cu cabine şi duşuri cu apă caldă şi un chioşc cu răcoritoare.
Lacurile fac parte dintr-un proiect finanţat cu bani europeni, care mai include amenajări pentru agrement în Salină, a căror finalizare a fost amânată cu trei luni.


Lacul sărat Toroc din Dej va fi inaugurat sâmbătă de la ora 15, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene. Pentru început, vor fi accesibile pentru vizitatori lacul sărat şi piscina în aer liber. Restul amenajărilor, staţia de tratament permanentă şi celelalte obiective din proiect, lacurile de la Cojocna şi de la Figa- Beclean vor fi probabil inaugurate cu întârziere de trei luni, la toamnă.

Proiectele au beneficiat de investiţii cu fonduri europene de câte 6 milioane euro fiecare şi au fost demarate la începutul anului trecut.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite