Salvaţi de la înec după o cursă de rafting pe Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvaţi de la înec după o cursă de rafting pe Jiu
Salvaţi de la înec după o cursă de rafting pe Jiu

Pompierii şi salvamontiştii din Gorj au salvat şapte turişti din Bucureşti care s-au răsturnat cu barca în Jiu în timpul unei curse de rafting. Printre ei se găseau doi copii, unul de şaşe ani, celălalt de şapte ani.

Grupul s-a aventurat pe apele învolburate ale râului Jiu echipaţi necorespunzător. Nu după mult timp, barca s-a răsturnat, cei şapte riscând să se înece. Imediat au fost anunţate echipele de intervenţie ale salvamontiştilor şi ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, care au iniţiat acţiunea de salvare.

Barca unor persoane care făceau rafting pe Jiu s-a răsturnat şi trei dintre turişti au dispărut, din acel moment existând suspiciuni de înec. În momentul impactului toate cele şapte persoane din barcă au fost purtate de apele Jiului. Patru dintre oameni au fost recuperaţi, iar trei nu erau de găsit. Ei au fost găsiţi mai târziu de pompieri”, a declarat  plutonierul major din ISU Gorj, Gabriel Negoiescu.

O parte a turiştilor a reuşit să iasă pe cealaltă parte a Defileului, fiind necesară doar intervenţia salvamontiştilor gorjeni să o  aducă pe malul Jiului.

Restul grupului bucureşteni a fost dat iniţial dispăruţ, dar cei trei turişti au fost găsiţi şi salvaţi de un echipaj al pompierilor militari gorjeni. O ambulanţă venită la faţa locului a acordat primul ajutor persoanelor salvate din apa Jiului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite