Salvamontiştii din Zărneşti au salvat un tânăr rătăcit în Piatra Craiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvamontiştii din Zărneşti au salvat astăzi un tânăr bihorean de 22 de ani care s-a rătăcit pe versantul vestic al masivului Piatra Craiului. Fără telefonul mobil, tânărul ar fi avut şanse minime de supravieţuire.

Potrivit NewsIn, tânărul originar din Bihor plecase sâmbătă, la ora 14.00, pe traseul Padina Popii, spre vârful masivului Piatra Craiului, unde avea de gând să înnopteze.

Nu a ajuns acolo, şi, când şi-a dat seama că s-a rătăcit, a sunat la 112, cerând ajutor. Norocul tânărului a fost că telefonul mobil i-a funcţionat în permanenţă, uşurând astfel misiunea salvamontiştilor care au ţinut tot timpul legătura cu el. Turistul a fost adus la baza muntelui de abia în această dimineaţă.

"Aseară, la 8.00, am fost anunţaţi că un turist s-a rătăcit în Piata Craiului. El a pornit de la refugiul Diana, pe traseul Padina Popii, un traseu interzis din cauza avalanşelor şi a posibilelor alunecări. Ne-a spus că nu mai putea să înainteze. Am format o echipă de cinci salvamontişti, l-am localizat şi am pornit în căutarea lui. Am ţinut permanent contactul telefonic cu el, i-am spus ce să facă, să stea cuminte şi să se asigure că îşi menţine temeperatura corpului“, a declarat Ioan Pivodă, şeful Serviciului Salvamont din Zărneşti.

“Dacă nu avea baterie la telefon, era mai rău. Nu ar fi avut nicio şansă să ajungă în vârf. În plus, avea la el doar un sac de dormit şi nu ştiu cum ar fi supravieţuit“, a adăugat şeful salvamontiştilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite