Salvamontişti pentru o ciobăniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvamontiştii din Petroşani s-au chinuit timp de patru ore să salveze o tânără care suferise un preinfarct într-o zonă izolată din Munţii Parâng. Echipele de salvatori au plecat în

Salvamontiştii din Petroşani s-au chinuit timp de patru ore să salveze o tânără care suferise un preinfarct într-o zonă izolată din Munţii Parâng. Echipele de salvatori au plecat în căutarea victimei duminică noaptea, în jurul orei 22. I-au acordat primul ajutor, după care au început operaţiunile de coborâre.

Transportul ciobăniţei până la zona în care au avut acces ambulanţele s-a realizat extrem de greu, iar pentru ca starea de sănătate a femeii să nu se agraveze şi mai mult, o altă echipă de salvamontişti a plecat în întâmpinarea victimei.

Femeia era semiparalizată

"Am fost solicitaţi de soţul femeii care a găsit semnal la telefonul mobil pe un vârf din apropierea stânei. Accesul în acea zonă este extrem de dificil, iar din câte ni s-a comunicat starea persoanei era gravă. A stat în soare şi i s-a făcut rău. Apoi a făcut o semipareză şi nu se mai putea mişca. Am mai aflat că avea şi probleme cardiace", a declarat şeful Salvamont Petroşani, Dumitru Bârlida.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite