Braşov: Cei doi turişti străini care au cerut ajutorul Salvamont via Israel au fost găsiţi (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Cei doi turişti străini care au cerut ajutorul Salvamont via Israel au fost găsiţi (UPDATE)
Braşov: Cei doi turişti străini care au cerut ajutorul Salvamont via Israel au fost găsiţi (UPDATE)

Doi turişti din Israel s-au rătăcit în Patra Craiului, în zona Padina Calului. Ei au cerut ajutorul tatălui unuia dintre ei, în Israel, care a contactat salvamontiştii din Zărneşti. ULTIMA ORA - TURIŞTII AU FOST GĂSIŢI

UPDATE 8.14 Cei trei tineri au ajuns cu bine la Braşov. De aici, ei vor pleca la Bucureşti, de unde vor pleca cu un avion acasă, în Israel. Ce le-au spus salvatorilor montani, AICI

UPDATE 21.55
Echipele de salvatori montani au găsit nu doi, cum au fost informaţi, ci trei tineri: doi de 17 ani şi unul de 18 ani. „I-am găsit, sunt bine. Dar au avut o foarte mare şansă. Au echipament supradimensionat, nu au experinţă, nu sunt echipaţi de munte. Bine că s-au oprit în zona unde începe să se îngusteze drumul, că la câţiva metri e o râpă de peste 80 de metri, de unde nu mai scăpau”, a povestit, pentru Adevărul, Ioan Pivodă.

În această noapte, salvamontiştii îi vor aduce în siguranţă, la baza muntelui, cu ajutorul lanternelor fontale şi a corzilor asiguratoare.

„Din informaţiile noastre, au plecat au plecat de la Cabana Curmătura, au urcat pe traseu marcat,
şi apoi au coborât spre Padina. E o zonă unde e problemă, la Padina Calului, unde în loc să o ia la stânga, au mers înainte şi au ajuns într-o zonă foarte abruptă, la peste 80 de metri”, ne-a declarat Ioan Pivodă, şeful Salvamont Zărneşti.
Acesta a precizat că au fost trimise două echipe de salvatori montani, atât pe traseul de urcare, cât şi pe cel de coborâre. „Este extrem de important să-i găsim pe lumnină, pentru că operaţiunea de salvare va fi cu mult mai dificilă dacă se înnoptează”, a precizat Pivodă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite