"Salon auto" cu maşini furate la Direcţia Poliţiei de Frontieră Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Audi, VW, Hyundai, Opel, Land Cruiser parcate unul lângă altul. Dacă vă imaginaţi un salon auto, vă înşelaţi. Autoturismele menţionate, furate din străinătate, sunt expuse în curtea

Audi, VW, Hyundai, Opel, Land Cruiser parcate unul lângă altul. Dacă vă imaginaţi un salon auto, vă înşelaţi. Autoturismele menţionate, furate din străinătate, sunt expuse în curtea Direcţiei Poliţiei de Frontieră Iaşi. "Nu ne plângem că nu avem activitate în ceea ce priveşte descoperirea de maşini furate", declară comisarul-şef Dumitru Scutelnicu, şeful Direcţiei Poliţiei de Frontieră Iaşi. Scutelnicu declară că în topul maşinilor furate se află autoturismele Audi, BMW şi Mercedes. "Este vorba de reţele care fură maşini din Occident, pe bază de comandă, şi le aduc celor care au plătit, în mare parte cetăţeni din CSI". În anul 2004, la graniţa cu Moldova au fost descoperite de poliţiştii de frontieră 56 de autoturisme furate. Deşi anul trecut numărul acestora a fost în scădere, 33, valoarea maşinilor a fost mult mai mare. Într-un top al ţărilor de unde sunt furate autoturismele, pe primul loc este Italia, urmată de Franţa şi Germania.

"Doar avioane furate încă nu am descoperit…"
Ultima captură a poliţiştilor de frontieră i-a lăsat perplecşi chiar şi pe şefii Direcţiei. "În centrul Iaşiului, lângă un monument, am văzut un autocar de lux cu număr de Italia. Cum nu avea voie să fie parcat acolo, numărul italian ne-a dat de gândit. Câţi italieni vin la Iaşi cu autocarul?", a spus comisarul Gheorghe Pandelea. În urma verificărilor, s-a constatat că autocarul de lux, marca Scania Padane, dispăruse din Italia în urmă cu câteva luni. "Este pentru prima dată când descoperim un autocar furat. Până acum se mulţumeau doar cu autoturisme de lux", a adăugat Dumitru Scutelnicu, şeful Direcţiei Poliţiei de Frontieră. "Avem o expoziţie de maşini cum rar se poate vedea. Ce mai urmează să descoperim? Un avion? Cred că da, că doar nu au intrat zilele în sac", a conchis amuzat, comisarul-şef Dumitru Scutelnicu. Valoarea maşinilor furate expuse în curtea Poliţiei de Frontieră Iaşi depăşeşte un milion de euro. Autovehiculele urmează să fie returnate proprietarilor. În cazul în care aceştia nu îşi iau autovehiculele, ele urmează să fie vândute la licitaţie, pentru a fi folosite ca piese de schimb, legislaţia nepermiţând înregistrarea în circulaţie a unei maşini furate.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite