Salina artificială din clădire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Ploieşti are o salină artificială, care a fost construită într-o clădire, din zona de sud a oraşului. Salina are peste 100 mp şi este formată din aproximativ 14 tone de sare adusă

Municipiul Ploieşti are o salină artificială, care a fost construită într-o clădire, din zona de sud a oraşului. Salina are peste 100 mp şi este formată din aproximativ 14 tone de sare adusă de la Salina Slănic. De mai bine de un an, acolo se duc mulţi copii care au probleme respiratorii.

„Aceştia sunt sfătuiţi de medici să facă câte 10 şedinţe pe lună, cu pauză de 20 de zile, timp de trei luni. Avem în jur de 30 de persoane în zilele bune, depinde şi de la lună la lună”, a declarat administratorul salinei, Georgiana Barbu.

Climatul aero salin conţine iod, potasiu, calciu, magneziu, brom şi sodiu şi are un efect calmant asupra organismului, reducând stresul. Salina dispune de instalaţie de ventilare şi climatizare, astfel încât temperatura este constantă, în jur de 16-18 grade, iar clienţii au la dispoziţie o masă de ping-pong, un televizor, mese de şah, table şi remy. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite