Un rocker expune tablouri în Salina de la Ocnele Mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul trupei Antract şi prietenii lui prezintă expoziţia „Clipe furate timpului“

În această dimineaţă, la intrarea în Salina din Ocnele Mari, 40 de tablouri semnate de liderul formaţiei rock Antract, Bobiţă Cătuşanu şi de prietenii lui, Eugeniu Belivac şi Gabi Marin, întâmpină sutele de turişti care trec pragul. Trecătorii se opresc, se distrează sau se lasă pentru câteva momente furaţi de tablouri. „Uite ce titu are lucrarea asta! Zepter şi vedem o ciutură antică de când lumea“, comentează vâlceanul Daniel Popescu. Expoziţia deschisă săptămâna aceasta va rămâne accesibilă publicului larg pe o perioadă nedeterminată.

Salina, o prăjitură de 10.000 de metri pătraţi

Vizitatorii au fost fascinaţi de peisaje şi atmosferă. „În Salina de la Ocnele Mari mă simt ca într-o... prăjitură. Pereţii parcă sunt straturile de blat“, spunea cu umor inginer Izabela Georgescu, de la Societatea Naţională a Sării. Sute de oameni veniţi de pretutindeni se deconectează într-un loc de poveste. „Noi am văzut invitaţia aseară, pe Internet şi azi am venit aici din Bucureşti şi nu regretăm“, spune Ion Beltea care juca rumy cu soţia şi prietenii. În magazinul de suveniruri, produsele de sare sunt la mare căutare.

Sărurile de baie cu extracte de plante, sărurile cu arome, dar şi veioza din sare. Din pereţii de sare muzica lui Julio Iglesias se întrepătrunde cu larma grupurilor de copii care se joacă în gropile cu sare, se dau în leagăne sau conduc maşinuţe pe poligoane special amenajate. Tinerii se destind pe terenurile de sport sau la mesele de ping-pong. „Ne simţim atât de bine în acest labirint de 10.000 de metri pătraţi, încât sigur vom mai veni“, spunea familia Băiaşu, din Râmnicu Vâlcea. În bisericuţa construită tot în sare, Dumnezeu pare să fi pogorât la slujba de duminică ţinută de preotul satului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite