Salariile tăiate de criză au adus o bugetară în pragul sinuciderii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iuliana Hriscu (42 de ani), angajată a Băii Comunale din Iaşi, a înghiţit vineri noaptea un pumn de pastile după ce a aflat de hotărârea Guvernului de a reduce salariile din sectorul bugetar.

Femeia a ajuns la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan”, unde a fost resuscitată de medici. Ea le-a povestit celor care au salvat-o că a fost deprimată de vestea că nu va primi salariul întreg şi va trebui să lucreze opt zile fără plată.

Ea a mai spus că a avut şi probleme în familie în ultima vreme, după ce fiica sa ar fi vândut mai multe bunuri de prin casă, fără ştirea ei.

Şefii din primărie susţin că femeia s-a panicat fără motiv, întrucât încă nu au stabilit cum vor aplica decizia Guvernului. „La Primăria Iaşi încă nu s-a făcut niciun anunţ cu privire la modul cum se va aplica prevederea legală care presupune diminuarea salariilor. Abia acum se lucrează la graficele care se vor pune în aplicare pentru a nu afecta activitatea şi mai durează până când se va anunţa modalitatea în care se vor lua zilele libere fără plată“, a declarat Andrei Trofor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Acesta a precizat că Iuliana Hriscu este o persoană mereu nemulţumită, care nu s-a integrat foarte bine în colectiv. Salariul maxim al angajaţilor de la Baia Comunală este de aproximativ 800 de lei. Cu o reducere de 15,5%, cel mai bine plătit salariat ar primi aproape 650 de lei. Iuliana Hriscu a părăsit spitalul ieri dimineaţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite