Salariile bugetarilor din Chişinău au fost blocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conturile Primăriei Chişinău sunt din nou sunt blocate. În acest moment nu este posibilă achitarea salariilor şi a indemnizaţiilor de concediu pentru angajaţii din sectorul bugetar al municipiului, relatează Info-Prim Neo.

Plăţile pot fi efectuate doar pentru energia electrică, cea termică şi serviciile poştale, a anunţat primarul Dorin Chirtoacă în şedinţa operativă de luni.

"Situaţia este mult mai gravă decât la blocarea anterioară a conturilor. Suntem în plină criză financiară şi astfel de decizii judecătoreşti pot paraliza întreaga activitate a oraşului”, a spus primarul, informează NewsIn.

Sechestrul a fost pus pe motiv că autorităţile publice locale nu au achitat despăgubiri şi nu au asigurat spaţiu pentru câteva persoane, care au câştigat la CEDO procese împotriva R. Moldova, a comunicat şefa Direcţiei juridice, Diana Gurschi. Este vorba de şase hotărâri judecătoreşti, două dintre care sunt deja achitate de CMC. Suma totală a celorlalte cazuri se ridică la trei milioane de lei.

Diana Gurschi susţine că este un caz ieşit din comun: hotărârea judecătorescă pune sechestru pe conturi, fără a indica despre ce cazuri pierdute şi neachitate este vorba. Informaţia a fost transmisă doar prin telefon.

"Este un abuz fără precedent. Statul a pierdut dosare la CEDO, nu Primăria Chişinău”, a spus primarul, care a precizat că în bugetul municipal nu sunt prevăzute surse pentru asigurarea cetăţenilor cu cu spaţiu locativ.

Primăria Chişinău este obligată să suporte cheltuieli de sute de milioane de lei, în urma cazurilor pierdute de către R. Moldova la CEDO în ceea ce priveşte asigurarea cu spaţiu locativ a unor categorii de persoane. Situaţia s-a agravat, în special, în ultimii doi ani.

Ultima dată conturile au fost blocate din cauza datoriilor faţă de Termocom.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite