Salarii pe măsura externărilor din spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii sindicali îl acuză pe manager şi de faptul că a acumulat datorii la furnizori de peste 2,3 milioane de lei.

Angajaţii Spitalului Municipal Lugoj (SML) au primit doar 65 la sută din drepturile salariale pentru luna decembrie, Olga Podosu, lidera sindicatului ”Sănătatea”, spune că va da în judecată conducerea spitalului. ”Oricum, în momentul de faţă mai avem cinci procese deschise privind neacordarea sporurilor salariale. Vom mai deschide şi altele, pentru că nu se pot juca aşa cu drepturile noastre”, a spus Podosu.
Ioan Druţ, managerul SML, invocă un sistem „pe măsura vânzării” şi susţine că salariile au fost tăiate pentru că au fost mai puţine externări în perioada 1-15 ianuarie. Cifrele managerului arată  un număr de 357 de externări, mai puţine cu aproximativ 200 faţă de media obişnuită. Druţ spune că diferenţa de 35 la sută va fi achitată până la 10 februarie, pe baza externărilor şi a realizărilor spitalului din intervalul 15-31 ianuarie.
Liderii sindicali îl acuză pe manager şi de faptul că a acumulat datorii la furnizori de peste 2,3 milioane de lei. Managerul apelează şi aici la calcule „logice”. ”În acelaşi interval de timp, veniturile spitalului, datorită creşterii calităţii actului medical, au crescut cam cu 15-20 la sută. Diferenţa dintre 50 şi 20 de procente se regăseşte în aceste datorii”, a spus Druţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite