Sală arhiplină la gala filmelor „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri seară, de la ora 19.00, cinematograful Patria s-a dovedit neîncăpător pentru bucureştenii care au vizionat gratuit două pelicule din Colecţia Mărgelatu. Locurile din sală au fost ocupate în întregime. Actorii au dat autografe şi au făcut declaraţii spumoase. Iar organizatorii au pus la bătaie filme bune şi popcorn.  

Evenimentul a debutat la ora 19.15, cu declaraţii în premieră ale actorilor Florin Piersic, Iurie Darie şi George Motoi. Proiecţia filmului „Drumul oaselor”, apărut în 1980, în regia lui Doru Năstase, a început la ora 20.00 şi a fost precedată de un moment inedit.

În întuneric, un loc din spatele sălii a fost luminat brusc şi publicul l-a putut recunoaşte pe Florin Piersic, costumat în
Mărgelatu.

Darie: Sunt fericit de reîntâlnirea cu publicul

Actorul a spus că i se pare incredibilă calitatea mediatizării evenimentului şi a organizării lui. „O bucurie în plus, pe lângă publicul pe care îl ador, este că se află alături de mine artişti şi cascadori dragi mie, precum George Motoi, Iurie Darie, Ioana Pavelescu, cascadorul Adrian Ştefănescu şi regizorul Dinu Cocea”, a declarat, emoţionat, Piersic.

Actorul George Motoi a mărturisit că i se pare „extrem de importantă readucerea acestor filme în faţa publicului de astăzi, pentru că este un bun prilej pentru tineri să intre în contact cu istoria cinematografiei.  ”Un prieten mi-a spus: «Filmele voastre sunt ca vinul. Cu cât sunt mai vechi, cu atât sunt mai bune!»”, a adăugat Motoi.

”Boier Pană”, emoţionat

Şi Iurie Darie a fost emoţionat, declarând că, după 28 de ani, se priveşte pe ecran şi se critică, însă e extrem de fericit că se întâlneşte cu publicul său.

Szabocs Cseh a spus că acest eveniment reprezintă o dovadă că în film se putea investi în continuare după 1990. „Era singurul sector în care nu se putea da faliment, dacă dispăreau banii, pentru că aici nu trebuie decât inteligenţă şi talent“, a precizat „Soby“. În continuare, spectatorii au avut ocazia să savureze secvenţe antologice cu Mărgelatu ori cu „ticălosul” boier Pană, interpretat de Iurie Darie.

A doua proiecţie a fost cea a peliculei „Colierul de turcoaze”, apărută în 1985, în regia lui Gheorghe Vitanidis. Filmul îi are în distribuţie pe Florin Piersic, Marga Barbu, Alexandru Arşinel, Szabocs Cseh. Ioana Pavelescu şi Szabocs Cseh au dat autografe şi au stat de vorbă cu publicul în pauza dintre cele două proiecţii, însoţiţi, desigur, de „Mărgelatu”.

Maratonul continuă în Iaşi, Cluj şi Timişoara

Maratonul Filmelor va continua în alte trei cinematografe din ţară. „Biletul” de intrare  va fi acelaşi ca şi la sala Patria din Capitală: un ziar „Adevărul” din ziua respectivă.

image

Sunt 28 de ani de când am prezentat filmul aici, pe aceeaşi scenă şi la aceeaşi oră. Nu-mi vine să cred că au trecut toţi anii aceştia.

image


Florin Piersic,
actor

image

Mă privesc pe ecran şi mă critic tot timpul, spunându-mi că puteam fi mai bun. Şi am fost mereu mai bun. Iar azi am fost cel mai bun.

image


Iurie Darie,
actor

Programul Maratonului „Adevărul“, în Iaşi, Cluj - Napoca şi Timişoara

Cinematograf    Oraş    Dată     Oră    Film    (capacitate)

Republica    Iaşi    1 nov.    19.00     “Drumul oaselor”    (848 locuri)         22.00     “Colierul de turcoaze”
Republica    Cluj    8 nov.    19.00    “Drumul oaselor“ (960 locuri)            22.00     “Colierul de turcoaze”
Timiş    Timişoara    15 nov.      19.00    “Drumul oaselor” (650 locuri)     22.00    “Colierul de turcoaze”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite