Şahistul penal, la închisoare din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel i-a condamnat pe Crişan tatăl şi fiul la pedepse mai severe decât instanţele precedente

Curtea de Apel Cluj i-a condamnat ieri pe asociaţii Alexandru Crişan senior şi Alexandru Crişan jr., fostul preşedinte al Federaţiei Române de Şah, la pedepse mult mai severe decât instanţele precedente, pentru infracţiunea de înşelăciune.
Instanţa clujeană a admis recursul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, şi a desfiinţat sentinţa Tribunalului Bistriţa, dispunând condamnarea lui Alexandru Crişan senior la trei ani de închisoare şi doi ani interzicerea drepturilor, şi a lui Crişan Alexandru jr. la cinci ani închisoare şi interzicerea drepturilor. Instanţa i-a mai obligat pe cei doi, în solidar, la plata sumei de 2,74 miliarde ROL, în favoarea părţii civile. Inculpaţii au fost trimişi în judecată, la sfârşitul anului 2004, pentru că au emis patru file cec pentru achitarea unor echipamente de protecţie, achiziţionate de la firma Tech Safety Tg. Jiu, deşi ştiau că nu deţin rezerva necesară.
Iniţial, Tribunalul Bistriţa i-a condamnat doar la pedepse egale cu perioada de arest preventiv, opt luni pentru Crişan A. jr. şi, respectiv, şase luni pentru Crişan A. senior. Crişan Alex. jr. mai este cercetat, în două dosare penale, pentru trafic de influenţă şi importante prejudicii aduse statului, prin devalizarea unor societăţi comerciale.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite